by • 18 augusti, 2010 • ArtiklarComments (3)369

Använd din Mac via iPhone eller iPad med iTeleport

iteleport_ipad_1

iteleport_iphone_1

Behöver du ibland komma åt din dator där hemma eller på jobbet så finns det ett riktigt smidigt sätt i form av appen iTeleport: Jaadu VNC for iPhone / iPad. Du får helt enkelt upp din dators skärm på din iPhone eller iPad och kan styra den som om du satt vid den.

Den fina med appen är att du behöver inte krångla med att sätta upp en dynamisk dns eller något sådant. Appen förlitar sig på en klientprogramvara som körs på din Mac så du loggar helt enkelt in med ditt Google-konto var att ansluta.

För att ställa in klienprorgammet på sin Mac går man igenom tre enkla steg. Bland annat måste Skärmdelning och Fjärrinloggning vara på i kontrollpanelen under delning. Tydliga instruktioner finns här. iTeleport Connect For Mac som klientprogrammet heter laddar du ner från iTeleport.

iteleport_ipad_2

iteleport_iphone_2

Som sagt så är det enkelt att styra din Mac och som ni ser ovan så är det inga problem att zooma in på skärmen för att se bättre. Skärmdumparna här är förminskade så det ser ännu bättre ut i verkligheten. Musen kontrolleras med fingret och klicka kan man göra var som helst. Lek lite i inställningarna för att hitta det sätt som passar er bäst. Tangentbord och specialtangenter får man upp genom ikonerna längst upp på skärmen.

Vill man och har tillgång till ett Bluetooth-tangentbord så kan man använda det utan problem för att skriva på. Dessutom så stödjer appen VGA-adaptern men den har jag inte haft tillgång att testa. Med den och en skärm inkopplad blir det förmodligen ännu mer lika att sitta vid sin Mac.

iTeleport: Jaadu VNC for iPhone / iPad är en universal app så den är anpassad för både iPhone och iPad. Appen kostar 189 kr i App Store vilket kan ses som lite dyrt men det är sjukt smidigt att kunna styra sin dator från var du än är så länge du har en internetuppkoppling givetvis.

iTeleport:

  • Stefan BP

    En liten fråga till någon kunnig här.

    Jag har i dag en extremt seg iPhone 3G, så nu får det bli iPhone 4, eftersom jag inte tror man får så mycket för min slitna gamla älskling, så tänkte jag behålla den och använda den till typ Fjärkontroll till Datorn/”TVn”, så jag skulle vilja göra om den till en ”Touch” utan GSM, vet att jag kan kanske kan köpa kontantkort, men det vill jag helst inte för varje extra krona jag ger till Telia gör ont i själen. Är då det enda sättet att jailbreaka luren? Eller finns det något bättre sätt?

  • Stefan: Om du bara ska använda den som fjärrkontroll så fungerar väl jailbreak? Jag själv tänker aldrig jailbreaka min telefon av olika skäl, men om den om några år får tjänstgöra som fjärrkontroll till tv/mac så skulle jag nog jailbreaka för att låsa upp den. :)

  • Andreas Nilsson

    Men det är väl egentligen bara att ta ur SIM-kortet och använda den som vanligt med skillnaden att du inte kan ringa eller sms’a. Flytta telefonikonen och sms från hemskärmen och lägg dit dina fjärrkontroll appar.