by • 15 januari, 2009 • ArtiklarComments (7)261

Hemma hos: Johannes Ekstrand

Johannes Ekstrand

Foto: Peter Kroon
Johannes Ekstrand, butikschef från Lund, visar upp delar av sitt stilrena och ”Mac-vänliga” vardagsrum för oss. Men vi börjar med att gå tillbaka till början av 90-talet när en Macintosh vid namn LC II släpptes och inhandlades av Johannes Ekstrands far.

– Pappa köpte in Macen men det visade sig rätt snabbt vem det var som fick ta hand om den och på så sätt var intresset grundmurat, jag var väl fem år då tror jag.

Idag kombinerar Johannes Ekstrand sitt intresse för Apple med löpning och musik.

– Mina skivor finns också i mitt iTunes-bibliotek, det har växt sig så stort att jag fått köpa en en gigantisk extern hårddisk.

Musiken och även filmerna spelar Johannes Ekstrand helst upp på sin AppleTV som i sin tur är kopplad till stereon och teven. Under kvällsjoggningen följer alltid iPod nanon med som via Nike+ är kopplad till hans skor. Efter löpningen laddar han in statistiken via iTunes och kan sedan följa sin egen och andras framgång via Nikes webbsida.

Vi passar på att fråga om den ovanliga Apple-symbolen som står i bokhyllan.

– Haha, ja den gjorde jag i trädslöjden på högstadiet.

På frågan om Johannes Ekstrand väljer Mac efter inredningen eller tvärt om blev svaret det förstnämnda, men skall vi vara ärliga krävdes det allt lite tanketid för att leverera det svaret.

Vad butiken som Johannes Ekstrand är chef för har för produkter är väl också tämligen solklart.
pk3939 pk3930 pk3923 pk3911 pk3889 pk3867 pk3861 pk3852 pk3843 pk3825 pk3823

 • Patrik

  Snyggt! Dock passade inte skivsamlingen på väggen in.

 • Kul att se!

  Apropå LC så har vi en kund som ringde upp i torsdags kväll. Hennes 90-åriga mors dator hade pajat häromdagen och undrade om vi kunde ta hand om datorn inklusive att försöka rädda ett arbete som hennes mor hållit på med. Ok tänkte jag och efter någon timme kom hon med Performa 400 som alltså tillverkades 92/93!

 • Daniel

  Snyggt! Har handlat av Johannes flera gånger faktiskt.

 • @Daniel: Lunds bästa butikschef i alla klasser.

 • @Karlberg, haha känner igen det där. Eller folk som vill ha patroner till sina supergamla Apple-skrivare. Bra kvalité på skrivarna på den tiden :) Inte ens Kjell & Company kan hjälpa dem längre :)

 • Pingback: Mac-skrivbord att hämta inspiration från - Allt om Mac()

 • Christian Fridell

  Varför har han inte satt lister under TV och under högtalarna? Ser ju halvfärdigt ut.