by • 22 augusti, 2013 • ArtiklarComments (2)1578

Inbäddning av Facebook-statusuppdateringar inte längre exklusivt

På senare tid har det blivit vanligt att nyhetssajter bäddar in tweets från Twitter direkt i artiklar. På Facebook har vi tidigare varit tvingade att ta en skärmbild och spara inlägget som en bild men nu har det blivit ändring.

För ett par veckor sedan rapporterade vi om att Facebook lanserat en embed-funktion, som dock officiellt inledningsvis endast var tillgänglig för ett exklusivt urval Facebooksidor, så som Bleacher ReportCNNThe Huffington PostMashable och People.

Genom att klicka på funktionspilen bredvid en statusuppdatering på en Facebook-page kan du välja ”Embed Post” för att få upp en html-kod som du sedan kan klistra in där du vill publicera statusuppdateringen.

Embed-knappen har bara funnits tillgänglig för sidor från ovan nämnda företag fram tills idag då Facebook har gått ut med nyheten att funktionen har rullats ut på alla Facebook Pages. Nedan ser du en statusuppdatering från Facebooksidan för Array.se:

  • Malte Lewan

    Först förstod jag inte riktigt, men i ”På Facebook har vi tidigare varit tvingade…” syftar ”vi” på ”vi nyhetssajter”. Så det här är goda nyheter för de som arbetar med webbsidor och nyhetssajter. Och bloggar. Trevligt.

  • Karl Eriksson

    @Malte Lewan: Jag kanske var otydlig, men med ”vi” syftade jag på ”jag och alla andra som kan tänkas vilja använda funktionen”.