by • 20 januari, 2013 • MacradionComments (7)562

Macradion #108 – Bilar är tekniska dinosaurier

Macradion

Vi kommenterar veckans rykten runt halverad iPhone 5-tillverkning, och den märkliga medierapporteringen i samband med dessa. Varför har Apple en sådan särställning i media? Vi funderar vi över IT i bilar och undrar var touchpanelerna är? Och så snöar vi in en aning på det så kallade intelligenta hemmet.

Prenumerera via iTunes eller lyssna direkt här på webben.

[iframe http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75686938&show_artwork=false&color=ff7700 580 166]

 • Mattias Jonsson

  Hej.

  Jag undrar vad för applikationer ni använder er av för att producera era podcasts. Jag är speciellt nyfiken på de applikationer på mac-plattformen.

 • Frippan

  Kan tipsa att Pioneer har en ”radio” till bilen som man kopplar sin smartphone till, passar både iOS / Android.

  http://www.pioneer.eu/se/products/25/299/35829/SPH-DA100/page.html
  (cashback just nu på den 865:-)

  Och vill man strula till det lite extra och få ut lite mer av den och har en Android så kan man köpa ett program som heter ARLiberator (200:-)

  http://www.youtube.com/watch?v=OYFTjMkBCpY

  Har beställt detta och får se när sakerna dyker upp och jag har tid att slänga in det i bilen.

 • Tjena Mattias!

  Ett avsnitt spelas in ungefär så här: Under inspelningen har vi kontakt med varandra över iChat. Alla deltagare spelar sedan in sin egen mic lokalt genom Quicktime. Filen skickas till mig via Dropbox. När jag redigerar avsnitten importerar jag de olika ljudfilerna som spelats in lokalt i Logic Pro. Det är ju ett program för musikskapande egentligen, men eftersom jag är van vid det så får det fungera för podcast också. De pluggar som används för redigeringen är förutom Logics egna inbyggda är några kompressorer och limiters från Wave. När filen väl är exporterad som mp3-fil från Logic använder vi programmet Feeder för att publicera avsnitten på Allt om Mac’s webserver.

 • Thomas NB

  Apropå det digitala hemmet:

  Det är lätt att önska sig en massa saker men tydligen ofta omöjligt att få till. Som följande: En smartphone till min åldriga mor med ett gäng ikoner på hemskärmen. Varje ikon är en bild. Användaren trycker på bilden och så ringer telefonen upp. Inget mer, alltså den ska inte göra något annat än detta. Efterfrågan är säkert norm, men njaa säger de som vet, det finns massa hinder i Android och IOS för detta. Någon som hört talas om någon lösning?

  PS kan Du växla skärm och starta tv:n eller radion på samma sätt vore ju lyckan fullständig för morsan.

 • Frippan

  Thomas, har för mig att denna funktion fanns i min Galaxy S3, man kunde få bilder på personerna som man bara tryckte på, om inte annat så kan man väl ta hem någon sådan här launcher till valfri android.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=name.kunes.android.launcher.activity&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5hbWUua3VuZXMuYW5kcm9pZC5sYXVuY2hlci5hY3Rpdml0eSJd

  Dock är det svårt att få till på en iPhone.

 • Mattias

  DjFabbe: tack för svaret!

 • Thomas NB

  Tack Frippan för svaret och tipset!

  TNB