by • 22 oktober, 2008 • MacradionComments (13)368

Macradion #12 – Gediget

Macradion

I Macradion avsnitt 12 pratar vi så klart om de nya bärbara datorerna från Apple och dessutom spekulerar vi lite om vad som komma skall i november.

Länkar: Podworks, World of Warcraft

Om du inte redan prenumererar kan du göra det via iTunes Store eller så kan du lyssna direkt här på webbsidan. Direktlänk för dig som använder iPhone eller iPod touch.

 • pierre

  Åh, tack!

 • pierre

  World of Warcraft också, kan det bli mer maxat?!

 • Martin

  Hej macradion! Tack för ännu ett bra avsnitt, har kommit på att det är perfekt att lyssna när man är på jobbet och reparerar M$ datorer :)
  Hade lite synpunkter på ljudet.. en bättre mick till Peter vore inte fel, låter som han flåsar i senaste avsnittet.. lite läskigt. Lyssnar nu igenom avsnitt 10 och som ni sa så är ljudet förfäligt dåligt men mkt bättre nu i senaste.
  Och en sak till.. era jinglar till reklam och när ni byter ämne är sjukt lama. Får förhoppningsvis min MBP snart då kan jag knåpa ihop en ny jingel till er ;)

  När jag ändå kommenterar så.. iLove! Vilken snygg tidning, har bara läst PDF’en so far, bor inte så nära nån av dem retailer stores som delar ut tidningen. Prenumererar på MacWorld så det är kanon med en till mactidning som dessutom är gratis.

  ha de fint! /M

 • Peter

  Jag tycker den där jingeln för draytek är riktigt bra.
  Gillar särskilt delen när hon säger ”för bonde och patron”

 • Martin, det är bara att skicka in ;) Tack för de fina orden om iLove :)

 • jonas

  Som vanligt är det så trevligt att lyssna på Peter Gabriel.

  Allt prat om MacBook och iMac fick mig att minnas gamla web-artiklar om en kommande Intel Quad Core för laptops… vad hände med den???
  Jag tycker en dylik historia skulle vara rena drömmen i iMac!!

  En gammal fantasi jag har är att Apple skulle släppa datorer med kolfiberchassi.
  Redan på gamla G4’ans tid drömde jag om en G4 tower i kolfiber… men jag verkar vara ensam om det, suck

 • Christer Karp

  Brukar ha macradion i iPhonen när jag är ute och rastar hunden. Det är en fantastisk stund på kvällen och alltid njutbar. Måste också kommentera iLove, som jag tyvärr endast laddat ned, pga för långt till utskänkningsstället, men den var jättesnygg. Ska försöka få tåg i pappersutgåvan på något sätt. Jag prenumererar på macradion och jag skulle gärna prenumerera på iLove om det blir möjligt längre fram. Keep up the good work!

  /Christer Karp

 • Anton Silver

  Återigen ett fantastiskt avsnitt, ni börjar hitta formen nu :)

  Ang. Kolfiber… Tanken har slagit mig också och visst vore datorn lätt och så men hur snyggt är det Egentligen? Tänk om man råkar tappa den datorn? hellre en buckla i plåten än fnasig kolfiber. Är det inte också väldigt dyrt? Eller det kanske bara är något jag fått för mig.

  Peter & Gabriel: Hur känns det att klicka på de nya trackpads(en)? Det jag befarar (utan att ha provat dem) är att de skulle slitas mer på vissa ställen med tiden och då kanske bli svårare att klicka med. Vad tror ni?

 • Felix Thalén

  Ännu ett bra avsnitt, tack så mycket!

  Anton Silver, jag heter varken Peter eller Gabriel men jag har också prövat de nya bärbara (eller jag äger en sedan den 16:e. Dels är det väldigt stor skillnad på glas och den nya plasten, man glider väldigt mycket bättre och rörelserna känns mjukare på de nya (jämnför så förstår ni). Knappen har jag inte märkt något problem med (tvärtom) och jag tror inte att det blir några förslitningskador på kortare sikt.

 • micke

  Jag tänker inte berömma er. Ni vet att ni gör detta bra, så jag behöver inte säga det jag oxå.

  Däremot ska jag klaga :)
  Ljudet är katastrofalt! Värdelöst ljud som distar väldigt. Ni måste bli bättre på detta. Eftersom ljud är det enda ni jobbar med på Macradion så borde ni väl satsa mer på att få det så bra som möjligt? Skärpning på ljudet med andra ord!

 • Joakim Durehed

  Oj! OmiPhone nämns! Från och med nu skall jag aldrig vänta med att lyssna på senaste Macradion!

 • Ken Burns Effect

  Vågdalar, badrum och nu dist i överflöd!

  Vad blir nästa ljudgrej?

  Och musknappar får även denna gång genomgång:

  Gabriel ”Det förvånar mig lite grann till en början att det här faktiskt är påslaget från början just förmågan att att (sic) göra ett högerklick utan att sätta på det i efterhand.”

  Ni är roliga.

 • Jezper

  Det var en luddig sågning av Windows Media Center. Att det crashar på en Mini är ju olyckligt, men på en PC är det förträffligt. Jag kör Vista Media Center på min HTPC och förutom DVR så spelar den även upp alla videoformat jag kastar på den. Kunde bara XBMC ha native DVR-support så hade man ju så klart kunnat köra det istället.