by • 8 januari, 2009 • MacradionComments (16)408

Macradion #19 – Sanningen

Macradion

I första Macradion för året så diskuterar vi givetvis Phil Schillers keynote på Macworld-mässan som ägde rum 5 januari.

Stort tack till våra sponsorer Kullander & Kullander och Microsoft!

Lyssna antingen via iTunes Store eller direkt här på sajten.

 • Henrik Bernström

  Hej,

  håller med er om att keynoten inte var så dålig som alla påstår. Hade Steve Jobs presenterat hade det kanske låtit annorlunda, inte för att han förmodligen gjort det så mycket bättre, utan för att han är den han är.

  Noterade diskussionen om iWeb och anledningen till att inte gå ifrån det (”integrationen” med Facebook). Vill bara informera om att det finns en Facebook-applikation (Simplaris Blogcast) som jag använder för att visa att jag publicerat nya inlägg i min blogg. Kanske inte exakt samma resultat som ni får via iWeb (jag vet inte) men det funkar bra för mej.

 • Håkan

  Kan man göra kapitelmarkeringar i iMovie 09? Om iDVD ’09 står det:

  ”iDVD automatically imports iMovie chapter markers and uses them to create your scene selections.”

  Är inte detta en förbättring sedan ’08? (där iMovie och iDVD var sjukt okompatibla)

 • antonsilver

  Jag undrar verkligen om en 28″ imac konkurrerar med MacPro. Som Steve sa ”Pro’s use Pro” (ang. varför man skulle rättfärdiga ett MBP köp istället för MB) och MacPro:n har många features som en imac inte har vilket gör att de passar väldigt bra in i apples line-up. Om vi ponerar att iMac vore precis lika snabb som MacPro så har vi 4 HDD bays, mer anslutningar, många fler slots för RAM, väldigt mycket större möjligheter att uppdatera för framtiden, grafikkort. etc etc. Jag tror nog att en imac 28″ kan vara möjligt. Frågan är vad en sådan skulle landa på i pris…

 • Peter

  Hi hi lite roligt att Microsoft sponsrar macradion.
  Ni som brukar dissa microsoft ganska hårt på diverse sätt.

  Angående keynoten så tycker jag att den var ganska kass.
  Själv såg jag inte på den men jag har ju läst om nyheterna och jag hade förväntat mig mer hårdvara men det kommer kanske senare

 • Mattias

  Jag tycker den var bra på det sätt att Apple visar att de även är ett mjukvaruföretag.
  Jag väntar med spänning på 10.6 klient och server samt alla andra mjukvaror de kan klämma ur sig.

 • Det faktum att Macradion nu blir sponsrad av Microsoft är ju naturligtvis i grunden är roligt – vi får ju på så sätt fortsatt njuta av er närvaro i medieetern! Dock blir man ju lite oroad; hur blir det med den ”subjektiva sanningen” nu?

  Jag hoppas verkligen att ni vågar dissa Microsoft lika hårt som ni gjort tidigare, även i framtiden!

 • Pierre

  Suveränt!

 • Pontus

  Tack för ännu ett bra avsnitt av Macradion!

  Men nu måste jag få veta vad låten i slutet heter?

 • Gabriel Malmqvist

  Pontus,

  Låten som spelas i slutet heter Endless Time och är skapad av vår eminente ljudredigerare Andreas Nilsson. Besök gärna Andreas hemsida för att ladda ner detta och andra spår som han har gjort:

  http://www.motif.se/Andreas/index.html

 • Jättekul att lyssna på er, jag brukar oftast lyssna via min iPhone på väg till jobbet. Jag förstår att Microsoft sponsrar er, ni gör ju jättebra reklam för Mac, även om ni också skojar med Apple.
  Uppenbarligen har jag missat en del här – integrationen iWeb och Facebook låter intressant, men jag fattar inte hur det fungerar. Någon som kan ge mig lite mer praktiska tips om hur man gör?

 • Hej Gunilla! Då iWeb ’09 inte släppts ännu så vet vi inte riktigt exakt hur det går till men det kommer så klart en videoguide på det hela så fort vi får vantarna på ett exemplar!

  vänligen
  /P

 • Håkan >> Jag tror inte det gäller från iMovie 09 tyvärr (eller 08) vi kollar och återkommer!

 • Fabian>> Våra åsikter är inte till salu! (Fast 200 kvadrat etage med havsutsikt kan ju få vem som helst att rucka på sina principer ;) )

  vänligen
  /P

 • Joakim

  Tyckte faktiskt att Phil Schiller skötte det riktigt bra. Fast Steve är säkert tillbaka vid nästa Special Event och presenterar en ny ”amazing” och ”incredible” produkt, dvs en något uppdaterad mini… :)

  Sedan ser jag fram emot uppdaterade videoguider om iWeb och iPhoto!

 • Joakim: Och jag ser fram emot att göra dem :)

 • Mikael Stange

  Keynoten var bra. Det var bara alla orealistiska förväntningar som var dåliga:)
  Jag vet inte om ni har tänkt på en sak. Nu när iTunes Store är DRM-fri så är det fritt fram att göra ringsignaler gratis i Garage Band av din köpta musik.

  ”The Best Is Yet To Come”