by • 16 januari, 2009 • MacradionComments (26)272

Macradion #20 – Kommande

Macradion

I veckans Macradion har vi problem med ljudet igen och det beror på att Peter glömde välja rätt mikrofon i inställningarna- Utöver det pratar vi utseende i kommande Mac OS X ” Snow-Leopard”, Palms kommande misslyckande och Apples kommande deltagande, eller inte deltagande, i CES 2010.

Vi tackar Microsoft och Kullander & Kullander för att de sponsrar veckans avsnitt!

Länkar

Om du inte redan prenumererar är det hög dags att göra det. Du kan göra detta samt lyssna direkt via iTunes Store.

 • WestN

  Kan ni skicka en länk till den videon på palm pre som ni kollade på?:S
  Jag fick intrycket av att den inte var så slö (som ni säger), utan renderade exempelvis hemsidorna mycket snabbt. Vilket innebär att i princip allt gick snabbt då det är uppbyggt av hemsidor.
  Jag ser faktiskt fram emot palm pre, kanske kan detta bli min jobb-mobil. Och ja, jag har en iPhone privat.

 • Patrik

  WestN: Om man kollar på denna videon så känns den faktiskt väldigt seg.
  http://www.youtube.com/watch?v=JRnlzbuLRwM

 • Christer Karp

  Angående ryktet om att Apple skulle delta på CES.
  Jag håller med om att det förmodligen inte är sant, eller troligt, att Apple ska delta där precis som ni sa i Macradion #20. Om det skulle visa sig vara sant skulle ju min gissning vara att de försöker nå ut till nya konsumenter som ännu inte upptäckt Apples produktsortiment. Besökarna på en mässa som Mac World är nog, de flesta, ganska bekanta med mac får man väl anta. Kanske skulle det vara lite enklare att hitta en ny grupp på en mässa som CES.

 • Faximan

  Bra avsnitt som vanligt! Intressanta ämnen de som diskuterades, speciellt delen med nytt gränssnitt till Snow Leopard. Skulle också vilja se ett mer homogent utseende genom hela operativet, känns nu som de blandat det gamla Aqua med det nya ”gråa” på ett inte helt logiskt sätt.

  Klart tydligtast är det ju då iTunes har andra scrollbars än övriga program. Tror i alla fall att det är så fortfarande? Modifiierade nämligen mina blåa scrollbars till iTunes-gråa ganska tidigt när Leopard kom.

  Men varför låter det som om ni har en innebandyspelande skolklass i bakgrunden på hela avsnittet?

 • David Granqvist

  Lät som att du sade Airbrush extreme :P, men det hittade jag inte på google ^^

 • Amdreas N

  Faximan: Bakgrundsljudet är ett Café, inte innebandy :)
  Anledningen är att fylla ut och få ett mer skönare ljud, dock var Peter´s ljud väldigt brusigt så det bidrog till att jag fick dra upp bakgrundsljudet lite högre denna gång, vilket kanske stör mer än vad som skulle vara meningen men det var nödvändigt för att vi skulle kunna rädda veckans avsnitt!

  Hoppas det går lyssna på i alla fall!

  /Andreas

 • Patrik

  Där ser man, Andreas. Jag undrade också vad som pågick, trodde sonen hade vaknat i rummet intill ibland.

 • Andrea§

  Trevligt avsnitt som vanligt. I likhet med Faximan så uppskattade jag särskilt diskussionen om Snow Leopard och ett eventuellt nytt utseende. På den tiden jag var Windowsanvändare (ni hörde rätt!) ansågs det lite fult att bry sig om utseendet på ett gränssnitt. Så ytlig skulle man inte vara, det var ju funktionen som var det viktiga.
  Annat här i Macvärlden, där man insett hur viktigt det faktiskt är att ett program inte bara fungerar utan att det också ser bra ut.
  Personligen tycker jag att Leopard ser riktigt bra ut. Jag kan dock hålla med om att ”geléklumparna” och scrollisterna är lite malplacé i den grå metallen, men jag måste säga att jag gillar geléklumparna litegrann. Jag tror jag skulle sakna den lilla färgklicken om de försvann. Men jag kanske tar tillbaka det om Apple lyckas presentera något nytt och dräggelframkallande.

  Sen är det kul att ni tog upp min gamla kommentar från 16:e avsnittet! Vill gärna höra på vilka punkter Peter inte håller med mig :)
  Fick ett långt svar där, till vilket jag skrivit ett ännu längre svar, så intresserade får gärna läsa dem.

  PS. Lite vitsigt modifierade jag mitt namn här då jag upptäckte att jag inte var ensam om att heta Andreas på det här stället. DS.

 • Nils

  Fungerar Apples In-Ear-hörlurars mikrofon och knappar (förutom volymknapparna) också på försa generationens iPhone. Någon som testat och vet?
  Vad testade ni på? Jag förmodar 3G?

 • Nils! Det borde inte vara några problem nej. Men så fort jag kan göra ett empiriskt test så säger jag till :)

 • klas

  Hallå? hur lyssnar jag avsnittet???? jag kan lyssna på alla andra men denna har ingen spelare längst ner??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 • klas

  och ”lyssna direkt via itunes” funkar ju inte heller?

 • klas

  Måste jag ha ett apple-konto??? för det vill jag inte!

 • Axel Nilsson

  Hej!
  Mycket trevligt avsnitt denna veckan också!
  Tycker även att musiken som ni har med också är riktigt skön!

  trevlig kväll!
  Axel Nilsson

 • Nils

  Tack Peter för svaret. Jag ska ner på MacForum imorgon här i Göteborg och fråga men det bör funka känns det som.

 • Klas, Det skall gå att lyssna direkt via iTunes utan att du har något konto?

 • Christer Karp

  Är det inte möjligt att det kommer en programuppgradering till iPhone 3G som gör att Apples In-Ear-hörlurar fungerar fullt ut?

 • Då hade det nog kommit nu :)

 • Christer Karp

  Synd! Då kan man ju undra om det kommer motsvarande lurar till bara iPhone då. Det skulle i så fall verka helkorkat. Eller så blir det en uppgradering till nästa generation telefoner.Jag har nämligen samma erfarenhet, som du Peter, med krånglande hörlurar. Jag använder fortfarande originallurarna till iPhonen, men att pausa och flytta fram till nästa låt funkar bara en av tio gånger. Därför verkar det ändå vara värt att skaffa Apples nya lurar ändå. Jag hoppas att de är lite skönare också med en plugg i örat istället för ”skivan” som jag tycker kan skava lite ibland, även om det är en vanesak.

  Tack för era superintressanta radioprogram. All heder och respekt!

 • klas

  Esse: nej jag kan inte lyssna i iTunes? och ibland kommer ”skapa konto” rutan upp. Någon aning om varför? om inte, när kommer avsnittet upp här?

 • Klas: Om du trycker på prenumerera vad händer då? Skapa konto kommer upp lite när som i iTunes om man inte är inloggad, bara att klicka bort :)

  Anledningen att vi inte lägger upp dem via Soundcloud längre är att det inte fungerar med iPhone.

 • Peter

  Jag får lov att återigen tacka för ett ypperligt avsnitt av macradion.
  Och även ett riktigt stort tack till personen (jag vet inte vad han heter, Peter, kan du skicka en länk eller nåt till hans sida?) som gör musiken i slutet.
  De är alltid helt underbart att lyssna till dessa musikslingor. De tillför ett sånt lugn till en och man kan ligga i sängen och låta alla intryck från Macradion sjunka in. Jag brukar lyssna på musiken flera gånger för att den är så bra.

  Angående att Apple väljer att komma till CES-mässan nästa år tror inte jag på.
  Apple är så pass stora att det räcker att de utannonserar att de skall hålla ett event några dagar innan och så kommer hela världens macpress dit ändå.
  De behöver inte någon stor mässa med en massa andra företag som kan själva deras publicitet. Så därför tror jag inte att de kommer att deltaga på mässan nästa år.

 • Andreas Nilsson

  Peter!

  Jag får väl presentera mig igen då..
  Andreas heter jag och som ni vet så redigerar jag Macradion, jag är själv musiker och låtskrivare så därför försöker jag göra någon låt att ha med i slutet av varje avsnitt, kul att det uppskattas!

  Jag håller på att lägga om min sida men tills vidare finns all information om mig på

  http://www.motif.se/Andreas samt huvudsidan http://www.motif.se

  Mvh/Andreas Nilsson

 • Pierre

  Bra avsnitt igen! Men nu är det väl dags för #21, inte sant?

 • Johan

  Längtar efter nästa avsnitt… undertiden lyssnar jag på bl.a. Andreas Nilssons ”Piano” iLove!
  Filosofiska rummet, spanarna och macradion är några av hörnstenarna i min nerd’iga tillvaro.

  Peace/Johan

 • Andreas Nilsson

  Kul Johan att du uppskattar min musik :)
  I nästa avsnitt av Macradion kommer en av de första nya låtarna 2009 ihop med Linda Howard att spelas, detta blir alltså premiär för den låten som är en av många som kommer spelas in framöver!

  Tänk om man hade obegränsat med tid bara !!!

  Mvh/Andreas Nilsson