by • 9 februari, 2009 • MacradionComments (10)319

Macradion #22 – Analytiker har alltid fel

Macradion

Vi pratar om varför AppleTV aldrig kommer att få någon tv-mottagare, huruvida Apple förlorar på de nya inofficiella klontillverkarna samt hur kommer en fetare iPhone att fungera? Vi halkar också in på Windows 7.

Vi tackar våra sponsorer Kullander och Microsoft samt Andreas Nilsson som redigerat även veckans avsnitt!

Macradion finns som vanligt på iTunes Store, börja prenumerera nu om du inte redan gör det!

 • Axel Nilsson

  Tack Gabriel & Peter för ännu ett trevligt och bra avsnitt av världens bästa podcast!
  Axel

 • En stor anledning att inte tillåta bakgrundsprogram på iPhone är ju för att ingen vettig spelplattform har det; som speltillverkare ska man veta att funkar det på en iPhone kommer det funka på alla av samma modell.

 • Jag använder idag jailbreak programmet Backgrounder för att köra program i bakgrunden. Framförallt FStream (radio) men det funkar även på IM-klienter. Man kan ställa in på programbasis vilka program som alltid ska fortsätta köras i bakgrunden även när man stänger av dom. Eller så kan man hålla inne knappen på framsidan tills det kommer upp en ruta som säger ”Backgrounding Enabled” och göra det en gång till för att stänga av det.

  Har inte testat hur många program som går att köra i bakgrunden innan den börjar krångla men att ha en radiostream är i alla fall inga problem!

  Tack för ytterligare ett bra program!

 • Peter

  Gött med ännu ett avsnitt av Macradion.

  Jag röstar på detta förslaget att Apple skall få bestämma vilka program eller vilka utvecklare som skall få ha program körandes i bakgrunden. I en tidigare nyhet om att flash eventuellt skulle komma till iPhone/iPod Touch så togs detta upp med program i bakgrunden och en sådan sak som flash tycker jag faktiskt att Apple skall tillåta att köras i bakgrunden.

  Men om de tillåter alla program att köras i bakgrunden så tror jag som ni säger i avsnittet att det kommer att missbrukas och att många utvecklare låter sina program vara på även efter att man har slutat använda dem. Och någon slags aktivitetshanterare som finns på Windows känns heller inte optimalt tycker jag. Men om Apple låter programmen köras i bakgrunden så kommer de säkert att fixa något smart användargränssnitt även för avstängning av de programmen man inte vill ha igång.

  En sak som de skulle kunna göra kan ju vara det att de sätter upp små ikoner i programmet där den ena är ”stänga av programmet helt och hållet” och den andra är ”låta programmet vara på i bakgrunden.” Jag tänker mig dessa som små pluppar liknande de som är på Mac-programmen för stänga ner, minimera med mera. Det skulle kunna vara en lösning.

  Annars så tycker jag att Push Notification låter som en smart idé och är det verkligen så att de har lagt ner utvecklingen av denna funktion eller är det som så att det bara har krånglat lite och att det kommer att komma i senare uppdateringar av mjukvaran till iPhone/iPod Touch?
  Jag tror ju fortfarande att Push Notification kommer att komma. Kanske redan i nästa mjukvaruuppdatering.

  Och så tog ni upp det här med en hårdvaruuppdatering av iPhone/iPod Touch och det blir ju problematiskt med till exempel spel då om vissa spel inte går att spela för att man har en äldre version av iPhone. Och det här är ju samma problem som finns på datorn att nyare spel kräver bättre hårdvara. Det är det som jag tycker är så bra med konsolspel att man kan veta att man kan spela alla spelen som släpps den generationen utan att behöva tänka på att uppgradera. Men men det är väl så det är och utvecklingen går ju framåt så att säga.

  Slutligen: Tack för ett trevligt avsnitt. Ses nästa vecka igen!

 • Hej,
  jag har just hört de två senaste avsnitten av Macradion. Denna gång lyssnade jag i en av mina ipods. Det jag reagerade på var att ljudet nu är bättre men varför har ni ett brus i bakgrunden såsom ni spelat in sittande vägg i vägg med en lunchrestaurang. Röster i bakgrunden som hörs diffust. Låter som att det inte ska vara där eller?
  I övrigt är jag ett av gråskäggen som förmodligen har något bredare erfarenhet av tidigare versioner av Mac os….

  Hälsningar!

  Bobo Elcar

 • Andreas Nilsson

  Bobo Elcar

  Caféatmosfären skall vara där .slut :)
  Tyckte trafik skulle vara mer störande.

  Kanske skall ha en röstning för och emot istället!
  Det underlättar mitt jobb som redigerare att fylla ut tomrummen med atmosfär ljud, men om ingen vill ha det så får vi väl ändra på detta ;)

 • Ja man kan ju tänka sig att fråga lyssnarna….

  Jag uppfattar ljudkulissen som störande då jag lyssnar i lurar.
  Tyckte inte kulissen tillförde någon atmosfär men man kan ju tycka olika…
  De talande programledarna låter ju bra nu. Var ju ganska burkigt i de första avsnitten…

  Hälsningar!
  Bobo

 • Johan

  Prova att sätta Equalizern i ”bass reducer” jag själv får total frispel på alla ”bastunga” högtalare/lurar…kanske har med åldern att göra (min alltså :-) )
  Caféatmosfären ajabaja inte röra!

 • Patrik

  Hej,

  Ni nämner i detta avsnitt att nästan 10% av alla Internetanvändare är macanvändare. Har ni någon källa till detta? Det låter nämligen lite för högt för att vara sant.

  Tacksam för svar,
  Patrik