by • 16 mars, 2009 • MacradionComments (14)290

Macradion #27 – 5.1 är kärlek

Macradion

Vi tycker till om iPod shuffle och visst är den mindre än vad någon trodde. Andra ämnen för veckan är iPhone OS 3 samt iTunes 8.1. Vi ifrågasätter varför Apple är så sent med surround-ljudet hela tiden.

Tack till våra sponsorer Kullander och Microsoft samt redigerare Andreas Nilsson.

Veckans rekommendationer
Safari 4 Buddy
ReadyNAS

Lyssna och/eller prenumerera via iTunes Store.

 • Joakim Durehed

  Schysst avsnitt!

  Också tänkt på det där med surround. Ibland känns det som om deras Att göra lista ibland borde prioriteras om. Eller så har de alldeles för mycket att göra.

  På tal om det, min iMac är försenad fick jag veta ikväll. Enligt meddelandet är det efterfrågan som är så stor. Hoppas det och att det inte är en MacBook Pro 17″ deja vu!

 • Juventino

  Hmm… nu säger du lite emot dig själv här Peter Esse. I ett äldre avsnitt där du berättade varför MMS inte ska komma till iPhone (för att mail är mer universiellt).
  I det avsnittet så säger du att du vill ha fyllebilden oavsett om du sitter vid datorn eller om du är och vandrar med mobilen någonstans.
  I detta avsnitt säger du att det är bra att iPhone inte kan ta emot MMS så att man slipper fyllebilden?!

  Sjyst avsnitt i övrigt, jag har en förfrågan dock. Läst runt lite på nätet om den nya iMacen och flera som ringt till Apple har fått höra att Radeon 4850 kortet som sitter i iMac inte är desktop versionen utan den mobila diton.
  Kan inte ni snälla reda ut det här?!

 • Fredrik

  Passade ni på att uppdatera er lina i veckan med?;)
  Gick iaf mycket snabbare för mig att ladda ner detta avsnittet än vanligt..

  Bra avsnitt som vanligt

 • Ibland tror man att att det inte kan bli mycket bättre men idag var Peter i toppform! Riktigt kul avsnitt med efterlängtat snack om den nya shyffeln. Vem behöver TWiT och MacCast när man kan få allting på svenska? och bättre!

 • Daniel

  Trevligt avsnitt. Tänkte på en liten detalj dock.

  Gabriel tipsade om att gå in på macradion.se. Vilket jag gjorde. Upptäckte då att domänen endast speglar ilove.nu. Ett tips från mig är att omdirigera den URL:en till ilove.nu/macradion, istället. Känns mer logiskt :)

 • Fredrik

  Skulle vilja säga att frågan är om man vill ha bara röststyrning i sådana fall, liksom tänk er att du sätter dig på ett tåg med din nya ipod shuffle och sen ska du börja säga till din ipod att den ska byta låt? Näe för fan jag använder hellre knappar dessutom måste det ju gå snabbare. Vrf inte ha bara tre knappar? play/pause, fram, tbx. Verkar bäst. Jag känner att ipod shuffle äldre modellen är bättre.

 • Svannte

  Det var riktigt kul att lyssna på er. Och det är x-tra kul när sydländska ord som exempelvis ”fälleben”, kommer med i programmet. Kanske kräver en översättning.
  En kommentar gällande 5:1. Musikbranschen översvämmadesför några år sedan, av studios som gjorde reklam för möjligheten till spela in/redigera ljud i 5:1. Det visade sig vara en fluga som enbart gällde film.
  Senaste jag pratade med av många studiorävar så påstod han att 5:1 var helt dött. Och han hade satsat mycket pengar på det här, vilket tydligen var helt bortkastade pengar.

 • Nu vart man ju lite sugen på att göra en låt i 5.1 :)

 • Jag lyssnar allttid på er på min iPhone, det är alltid lika intrrssant.
  Det jag saknar är ett enklare sätt att kommentera, nu tog det ett tag innan jag hittade hit. Jag saknar också möjligheten att förstora sidan som jag är vän vid.
  //Gunilla

 • Johnny

  Tråkigt att ni inte upptäckt storheten med sk. ”voicedial”.
  Har haft det sen 2003 på div SE-lurar och det har fungerat klockrent (tom med min skånska)!
  Tänk t.ex: ”Vinter – Ute med hundarna – Blåst o -8 grader – Kom på att jag måste ringa det där viktiga samtalet…”
  Hur kul är det då att langa upp iPhonen, av med handskarna (för att kunna ringa) och frysa fingertopparna av sej?
  Nej tacka vet jag att bara hålla inne knappen på HF-en och säga ”Gabriel” (t.ex.).
  För övrigt en av de få saker jag saknat med min annars helt underbara iPhone!
  Vill också tacka för en av de saker man ser framemot varje vecka, nämligen MACRADION!!

  /J

 • Ken Burns Effect

  Peter, kolla upp hur man uttalar torrent!

 • Elizabeth

  Hej. Tack för ett mkt intressant program! Man lär sig mer och mer om macvärlden!
  Ser fram emot att Apple kommer med en ny Macbook Air med sådant som jag tycker saknas i den tillgängliga, vet ni något om det?

  Då slår jag till och blir macanvändare jag med, (för jag tror nog att jag är cool enough ;-) nu är jag bara iPhone 3G resp iPod Touch användare, dock inte illa det!

  Just nu skulle jag skulle vilja veta vad låten resp artisten heter som ni avslutade med i Macradion #27 den 2009-03-16 för den var sjukt bra.

  Tack på förhand!

  Mvh, Elizabeth

 • Elizabeth: Tack för det :) All musik kommer från Andreas Nilsson.

  Tyvärr kan vi bara gissa om kommande MacBook Air, och det är nog att den kommer att bli i stort sätt det samma.

  vänligen
  /P

 • Elizabeth

  Aha, angående musiken. Ger honom en eloge för både musiken och redigerararbetet med Macradion som numera rockar fett vad gäller den delen också :) Får kolla upp hans site.

  Hmm.. men jag är nog inte ensam om att tycka att där finns en hel del mer att önska. Jaja, man kan inte få allt. Får väl tänka om till någon av de övriga MacBook med aluminiumbody som släpptes hösten 2008 i annat fall. Lite svårt att bestämma sig och iom att jag förälskade mig så i MacBook Air.

  Tack och en trevlig Valborgsmässoafton!

  /Elizabeth