by • 3 maj, 2009 • MacradionComments (10)193

Macradion #33 – Det var här du hörde det först

macradionlogo-1-600x3992jpg2

Macradion den här veckan avhandlar Apples kvartalsrapport, rykten gällande billigare Macar och om att spår från en såkallad MacBook mini har siktats på Internet. Naturligtvis tar vi oss också an senaste anti-Mac-reklamen i allas vårt favoritsegment Veckans Microsoft.

Veckans länkar:

Microsofts reklamfilm

Apples kvartalsrapport

Billigare Macar?

MacBook mini?

Blu-Ray stöd i iTunes?

Xbox-strategichef till Apple

Stort tack till vår sponsor Kullander och vår redigerare Andreas Nilsson.

Lyssna på veckans avsnitt och prenumerera på framtida episoder via iTunes Store.

 • Per

  Blev det något fel när ni producerade/publicerade denna podcast? Jag laddade ner den via iPhonen och då dök det upp en liten tv-symbol bredvid avsnittet. När jag körde igång pod-casten så slutade den spela så fort jag tryckte på den runda knappen för att gå ur iPod-delen. Lade jag telefonen horisontellt så förstorades bilden på mikrofonen upp över hela skärmen. Satte jag telefonen i viloläge så slutade den spela upp ljudet. Precis som den gör med videocasts.

  Jag tog bort filen och laddade ner den via iTunes på iMacen och sedan syncade över den till telefonen och då fungerade precis som det ska och brukar. Tillfälligt fel, eller min iPhone som fått hicka bara? Kan vara värt att kolla upp. Just nu lyssnar jag på sändningen men jag ska prova ladda ner den direkt till telefonen igen sen.

 • Per, det lät skumt, det skall jag kolla upp.

 • Per

  En lite närmare undersökning visar att både avsnitt #32 och #33 lider av detta. Avsnitten innan verkar fungera som de ska när de laddas ner direkt från iPhonen.

  Jag är inte insatt i detta utan kan bara hålla med om att det verkar en aning skumt. Vet inte om det är min telefon det gäller eller om det drabbar alla. Min telefon är i alla fall fortfarande oskuld. Med andra ord obreakad/ojailad eller vad tusan det heter.

 • Daniel

  Även jag har samma problem att det blir som en video var samma sak förra veckan, det som blir är att de blir massa kapitel med macradions loga som en statisk video i varje kapitel.

  Sjukt irreterande då man inte kan låsa iPhonen eller köra iPod app i bakgrundn när det är en video som spelas.

  Vet inte om det är samma problem när man tankar via iTunes, jag tankar oftast direkt på telefonen.

 • Juventino

  Per & Daniel: Detta problem händer för alla och amerikanska Macworlds podcast är likadan den, man får ladda ner på Macen innan man synkar över till iPhone/iPod Touch.

  Riktigt bra avsnitt denna gång faktiskt, en sak jag tänkt på är om inte Intel vill ha en Atom processor i iPhone/iPod Touch istället för nuvarande ARM processor. MEN Intel har ju själva medgett att de tjänar mycket mer om folk köper deras dyrare chip (Core 2 Duo, i7, i5 osv.) i datorer då såklart.
  Därför tror jag att det är riktigt smart av Apple att äga sitt eget chips företag som ordnar egna processorer åt de samtidigt som Intel inte konkurrerar allt för mycket.

 • Daniel

  Juventino:

  Det händer inte när jag laddar ner podcasts från BBC ialf, riktigt skumt.

 • Håkan

  Det är ju kul att gilla mac och så – vem gör inte det, men något program kanske kunde tag fokus på de problem Apple har haft och hur de hanterar dessa problem i fråga om garantier osv.

  Ibland önskar man inte bara betalade extra för designen utan att kvalitet på komponenter underskalet också ingick i det man som var snäppet ovanför den vanliga PCn.

 • André

  Jag laddar ner via iTunes så har inte videoproblemet. Däremot undrar jag varför ni kodar filerna så tungt? 38 minuter podcast som bara (till 95 % iaf) är prat behöver verkligen inte vara 87 MB… kring 30 MB skulle vara lagom. Skulle spara både er och min bandbredd :-)

  I övrigt är det här bortsett från en del P3-grejer den enda svenska podcast jag vet som är uthärdlig. Mycket bra jobbat.

 • @André, tack för det, inte varje dag vi blir jämförda med P3 :) (P3 Dokumentär är favoriten här). Vi skall kolla filstorleken!

 • Svannte

  Bra avsnitt! Vill inte kasta ”saker” på Gabriel, men herr Esse saknades i förra avsnittet. Och så ett xtra plus till uppdateringen av ilove.nu. Ett ruskigt stort steg framåt!