by • 4 oktober, 2009 • MacradionComments (11)182

Macradion #49 – Nya perspektiv

Macradion logo

Med tekniker som VoiceOver, Skärmförstoring och Röststyrning hoppas Apple kunna göra livet enklare för användare med funktionshinder. Macradion sätter sig ned den här veckan med Krister Ekström och får hans perspektiv på det hela.

Stort tack till vår sponsor Kullander och vår redigerare Andreas Nilsson.

Lyssna på veckans avsnitt och prenumerera på framtida episoder via iTunes Store

 • Alvin

  Var är gabriel då??? Det e tråkigt utan honom :(
  Ljudkvaliten får man också klaga på lite, annars va det bra

 • Daniel.H

  Intressant med tekniken att läsa hemsidor, tror jag ska testa de när någon har skrivit en ”wall of text” på ett forum.

  Ljudet i detta avsnitt variera som sjutton, fick höja och sänka rätt ofta.

 • Ljudet är inte mitt fel i alla fall ;)

 • Daniel.H

  Nä tror hedersgästen hade dålig mic.

 • Joakim

  Ni som brukar klaga på Macradions ljudkvalité borde lyssna på TUAW:s podcast, då får man lite perspektiv… Av de närmare 40 Mac- och iPhone-relaterade podcasts jag prenumererar på tillhör Macradion de bästa, både vad gäller innehåll och ljudkvalité.

 • Rajje

  Intressant att höra om de funktioner i systemet som man som icke funktionshindrad aldrig annars talar om eller testar.

 • Christer Karp

  Kul att få ett annat perspektiv på hur en dator kan upplevas. Som seende är det förmodligen omöjligt att sätta sig in i hur det skulle vara att t ex surfa på nätet utan att kunna se. Jag tycker det skulle vara väldigt intressant att få se en video, med ljud naturligtvis, på hur Krister Ekström, eller någon annan med begränsad syn, gör när de använder datorn. Jag har fortfarande svårt att föreställa mig hur det fungerar. Det här är ju inte något man hör och ser mycket om i mediebruset direkt. Jag tycker det är kanon att ni i Macradion belyser ett område som inte syns så ofta. Jag blir glad när ett multinationellt företag som Apple faktiskt på allvar bryr sig om alla användare. I Love!

 • Samuel

  Håller med Christer Karp! Vore mycket intressant att se, kanske i MacTV eller vad det nu ska heta.

 • Peter Esse

  @Christer Karp: Mycket bra idé!

 • Krister Ekström

  Jo, ni har så rätt, Hedersgästen, undertecknad hade dålig mick, men det var att välja på ett halvtaskigt Logitech headset och macens inbyggda mick, den inbyggda micken testade vi förra gången och hu så illa det lät då.:-) Christer Karp, jag gillar idén med en video på hur jag arbetar. Peter, kunde du kanske assistera mig med det eller nåt? Och sedan är jag väldigt tacksam för rekommendationer på ett headset med bra mick för ett billigt pris.:-)
  /Krister

 • Radgast

  Klaga på nått som är gratis?

  Det börjar blir lite ostabilt med Macradion, det kommer inte nya avsnitt när det borde/förväntas, ljudkvaliten går mot sämre.

  Från början var Macradion som en pålitlig och mycket uppskattad klocka med nya spännande avsnitt, nu känns det som mera random.

  Jag vill verkligen att Macradion skall fortsätta jag tycker det är så jäkla bra men jag tror att det finns en risk med att det inte sköts konsekvent. Hellre en gång per månad/14 dag och det blir så än att det blir lite som det passar.

  Frustrationen har talat.

  mvh Radagast