by • 3 mars, 2010 • MacradionComments (5)269

Macradion #59 – Alla ska med

För tio avsnitt sedan så gästades Macradion av Krister Ekström som då redogjorde för hur Mac OS X fungerar för någon med synnedsättning. Denna gång återvänder Krister för att istället prata om iPhone OS och dess tillgänglighetsanpassning.

Stort tack till vår sponsor Kullander och vår redigerare Andreas Nilsson.

Lyssna på veckans avsnitt och prenumerera på framtida episoder via iTunes Store

 • Fredrik

  Boring

 • K

  Kul att iPhonen verkar kunna funka bra för synskadade, har annars hört att just pekskärmar är bökiga när man inte ser. Ser fram emot fler avsnitt i samma anda, hur produkter är utformade/kan utformas för att passa alla är något det gärna får pratas mer om.

 • Christer Karp

  Jag tycker också det var kul att höra hur det faktiskt fungerar för synskadade.
  Jag har kommenterat det förut, när Krister tidigare var med i Macradion, att det vore kul att se en kort video på när han surfar på internet med sin dator och även när han använder sin iPhone. Även om det beskrivs rätt bra i det här programmet skulle jag, i alla fall, vilja bevittna det på en film. Det är något jag aldrig sett och hört förut.
  Jag blir glad när världen är öppen för alla.

  Tack för ännu ett intressant program och jag ser fram mot det som komma ska i ”allt om mac”. Vad det nu blir. Det känns lite som dagen före julafton.

 • Jonas Berling

  Riktigt bra program även för mig som inte har funktionshinder. Har aldrig tänkt tanken tidigare att iPhone är en extrahjärna för en synskadad. Mer av sådant och mer av Kristian som var otroligt rolig att höra på. Han borde resa land och rike runt och frälsa alla som inte förstått grejen med iPhone och synskada. Vad jag blir nyfiken på är hur andra funktionshinder kan dra nytta av iPhone? Det måsta gå att använda för allt från rörelsehinder till hörselskada. Kristian kanske har koll där också…?

  Var öm! Mvh Jonas Berling

 • Pingback: Paddan är åker och äng – på fältet – och därmed web 3.0 | iPedagogen()