by • 23 september, 2008 • MacradionComments (9)272

Macradion #8 – Peter, Gabriel och varsin Levelator

Macradion

I veckans avsnitt börjar vi som vanligt med Veckans Microsoft. Vi funderar också på vad som hänt med Apple Expo samt åter igen hur stora Apple kan bli. Avsnittet blir genast riktigt nostalgiskt när Stuffit och Napster kommer till tals. Microsoft kommer även med på slutet när vi råkar, något oplanerat, dissa företaget och Windows Vista till tusen.

Vi fortsätter att experimentera med ljudet, ge gärna synpunkter på det, precis som med allt annat.

Vi behöver också hjälp inför nästa avsnitt. Då är Gabriel borta så jag Peter kommer att göra en frågespecial. Så skicka in alla era frågor Mac, iPod och iPhone-frågor till info@macradion.se så kommer jag förhoppningsvis kunna svara på dem.

Länkar

Microsofts helomvändning

Digging Deeper

Apple Expo

MacBook och MacBook Pro säljer som smör

Stuffit 20 år

Napster säljs

Mac OS X 10.5.5

Windows 7

Programtips

NewsFire

Roadmovie

Prenumererar du redan finns programmet i ditt iTunes-bibliotek andra kan antingen börja prenumerera via iTunes Store eller lyssna direkt här på på webbsidan.

Direktlänk om du surfar med iPhone/iPod touch eller saknar flash.

 • Mattias

  Den okunniga Microsoft kritik som förekom i avsnitt nr 8 gav dålig smak och visade på hur lite värdarna i Macradion verkligen kan om vad Microsoft gör.
  Macen har inte en chans i företags Sverige där Microsoft sitter ohotad på tronen.
  Inom infrastruktur och server är de starka och där har Apple inget som kan hota dem. Inget.
  Och i och med det så kommer Apples produkter inte in på den marknaden när IT-avdelningarna bestämmer vilken burk du ska ha.

  De är få arbetsplatser som har en öppen syn på datoranvändandet och där du har möjlighet att själv påverka vad du ska sitta på.

  Lyckligtsvis arbetar jag på en sådan.

 • Anton Silver

  Jag minns att stuffit-filer var knöliga att öppna tills man fick tag i stuffit delux, eller expander. Detta löste man alltid genom att bränna ut programmet snarare än att leta på aladdin sidan varje gång. .Sit och .hqx var det väl om jag kommer ihåg rätt… Kunde inte macos själv öppna dessa typer av filer i och med mac os cheetah?

 • Mike

  Seinfeldreklamerna var till för att bryta isen, precis som dom själva sa. All denna uppmärksamhet som dom fick ifrån dessa seinfeldreklamer är precis vad dom ville ha. Och fas 2 ger fokus på vad kampanjen från början handlar om.

  Alla vet att Get a Mac reklamerna överdriver och siktar på att klanka ner på PC och skapa en stereotyp. Med den nya microsoftreklamen i huvudet samtidigt som man kollar på get a mac reklamerna så inser man att Apple fasad är bruten, den blir till och med lite löjlig.

  I framtiden skulle jag vilja se lite mer objektivitet, eran ”allt microsoft är skit” attityd ger ett väldigt oseriöst intryck. Och detta tycker jag trots att jag själv är mac-användare.

 • Calle

  Börjar också tröttna på den ständiga kritiken och mindervärdeskomplexet gentemot Microsoft. Ni börjar sjunka till samma barnsligt låga nivå som svenska MacWorld. Det är väl ok om man är 15 och ser sin Mac som en religion och livsstil, men både ni och era lyssnare är väl lite äldre och mognare än så?

  Jag gillar min MacBook och föredrar den helt klart framför Windows-PC:n på jobbet, men blir så trött på att förknippas med denna lilla klick av fanatiska Mac-användare som ständigt måste ösa galla över och håna Microsoft och Bill Gates.

  Skärpning! Annars har ni snart en lyssnare mindre…

 • Jonas

  Jag vilja ha lite tips om de bästa alternativen till iWeb som till viss del sågades i ett tidigare avsnitt.

  Alla har rätt att tycka vad de vill men jag tycker personligen att det är en märklig trend att folk börjar ”tycka synd” om MS…

  Att de spenderar motsvarande 2 miljarder svenska kronor på en reklamkampanj i syfte att snygga till sitt dåliga anseende är en rätt stor grej. Ska Peter & Gabriel sluta tycka till om turerna kring detta bara för att de inte har något positivt att säga?? Ska de sluta framföra negativa uppfattningar i allmänhet bara för att vissa uppfattar det som mindervärdighetskomplex?? Inte alls!!
  Peter & Gabriel, fortsätt sett ER prägel på ERT program!! Jag gillar det och väntar på fortsättningen :-)
  Ärligt talat, kan man säga något positivt om MS utan att det svärtas ner av dess egen historia, affärsetik, monopolställning och allmänna skitstövelfasoner??

  Vidare så trivs jag med ert musikval, de härligt suggestiva rytmerna.
  Ljudet har tidigare varit minst sagt ojämnt men i senaste avsnittet verkar ni fått till det, jag tyckte det lät bra :-)

 • Pontus

  Microsoft behöver ständig kritik. De har tjänat mängder av pengar och suttit ohotade på sin tron i så många år nu och har ändå inte kommit med några innovationer. Det behövs påtryckningar från såväl folk som media, annars kommer de aldrig förbättra sina visioner och sin företagsstruktur. Just nu spottar de bara ut halvdan mjukvara och tjänar en väldig massa pengar på den då folk är vana vid varumärket. Jag blir ständigt besviken på dem. De hade kunnat göra så mycket bra med sina resurser! Det hade varit väldigt bra för konkurrensen om de förbättrade sig och naturligtvis hade det även satt press på Apple att bli bättre.

  Mycket bra avsnitt!

 • prylgalningen

  Tack för ett mycket bra inlägg

 • Ken Burns Effect

  Peter Gabriel,

  MS har genom åren använt många ytterst tveksamma affärsmetoder föra fram sin undermåliga programvara till oförklarlig marknadsdominans.

  Fortsätt granska och var kritiska när befogat.

  Ljudet var riktigt bra sist.

 • Jag måste säga att jag gillar Microsofts nya reklamfilmer. Seinfeldfilmerna var riktigt roliga och ”PC vs Mac” var jäkligt träffsäkra.

  För övrigt så gör ni ett bra program. Det faktum att ni är så nedrans partiska så att det nästan blir outhärdligt ibland är det som också gör det så charmigt. Ni personifierar den stereotypiska macanvändaren så till den milda grad att ni nästan borde få något slags pris :)