by • 27 april, 2010 • NyheterComments (9)234

1 Miljon iPads sålda!

iPad

iPaden är en dundersuccé i USA. Enligt den amerikanska Chitika Labs har miljoner strecket för iPad passerats. Det innebär att 1 av 300 invånare innehar en iPad i USA medan vi svenska är utan.

Nu på fredag kommer Apple börja 3G versionen, samtidigt som någon gång under nästkommande månad kommer iPad även börja säljas i ett flertal länder världen över.

För senaste siffrorna Chitika Labs.

 • Bobby

  Efter två veckor med iPad:en så kan jag bara säga: Fantastisk!

  Dock så använder jag min Macbook mycket mindre, i längden tror jag iPad:en kommer äta rätt stor del av Macbookförsäljningen.

 • Peter Esse

  Bobby, jag tror att MacBook-försälningen kommer att vara bibehållen stark, dels för att det är så många switchers men framförallt för att iPad kommer ta rätt så hårt på Netbook-marknaden på PC-sidan.

 • Jacob Ejdelind

  Personligen har jag ännu inte testat paddan. Dock kan jag tänka mig att apples lite dyrare modeller kan bli lite mer ”svårsålda” då folk kanske känner att de använde macbooken mindre och på så sätt inte har samma behov!

 • Andreas Nilsson

  Tror nog att de som köper High-End behöver prestandan, men de som idag köper en MacBook som komplement till sin iMac nog kommer välja iPad istället.

 • Robert Enskog

  iPad 3G släpps den 30 april kl 17 i Apples egna affärer i USA.
  Se http://www.apple.com/hotnews/

 • John Eriksson

  jaja, se nu till att få skiten till sverige!

 • Håkan Ander

  Undra hur många av dom som befinner sig utanför USA?
  Två av dom är på väg hem till mig i alla fall. ;-)

 • Jag tror ju inte på en minskad försäljning av Macbook (Pro) för att iPad har kommit. Snarare en ökning, då förhoppningsvis många som inte äger en iMac eller Macbbook men har köpt en iPad kommer vilja kunna göra synca med iPhoto, me.com, iMovie etc. Sen kan vi ju hoppas att Apples nya cloud blir så fantastiskt att man inte behöver en ”server” hemma för att komma åt sina foto, filmer, musik & dokument, Apple sköter det åt oss. Men jag kommer aldrig kunna lita på någon annan än mig själv och måste bara ha trippla backuper :)

 • Jimmy Vai

  Sen jag köpte min iPad för ca två veckor sen har jag bara använt min MacBook till att synca min iPad och iPhone. Nu är jag ingen power-user som redigerar film eller jobbar i Photoshop men jag spenderar den mesta delen av min jobbfria tid vid, förr datorn, nu iPaden. Och jag måste säga att jag trivs mycket bättre vid iPadden än MacBooken.
  För de saker jag (och en stor del av den ”vanliga” befolkningen) behöver en dator till (surfa, blogga/Twitter, kolla film, spela spel, mail osv.) så är iPadden billigare och lättare att ta med sig.
  Så jag tror absolut att försäljningen av ”vanliga” datorer kommer att påverkas så fort vanliga människor inser vad iPaden faktiskt är kapabel till.
  Vad gäller alla begränsningar som, ingen USB-ingång, flash och allt det där alla klagar på, så sätter jag min tro till Steve och Apple att de hittar smarta lösningar vi alla blir nöjda med.

  Mina five cent…