Övrigt

10 miljoner exemplar av iPhone 6 och 6 Plus sålda

Apple meddelar att man under lanseringshelgen av iPhone 6 och 6 Plus har sålt över 10 miljoner enheter. Detta inkluderar de fyra miljoner enheter som kunde förbokas en vecka innan lanseringsdagen 19 september. Dessa siffror är enbart för de 10 länder som den första lanseringsvågen innefattade, och den enorma marknaden i Kina är alltså ännu ej inkluderad.

Nu på fredag lanseras de nya modellerna i ytterligare 20 länder, däribland Sverige, och innan året är slut räknar man med att modellerna finns tillgängliga i de övriga 85 länder som Apple verkar i.

Tim Cook meddelar via Apples pressmeddelande att tillgängligheten inte heller denna gång kunde mätta efterfrågan – Apple säger sig ha kunna sålt ännu fler enheter om de bara hade hunnit tillverka dem i snabbare takt.

På det hela taget, som kan skådas i diagrammet nedan, är detta ännu ett rekord för Apple; aldrig tidigare har företaget sålt så många enheter under en lanseringshelg.

Array.se – antal sålda iPhones lanseringshelgen (3)

[source:http://www.apple.com/pr/library/2014/09/22First-Weekend-iPhone-Sales-Top-10-Million-Set-New-Record.html “Apple”]

[related]Fler rekord:[/related][display-posts tag=”apple+rekord” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!