Övrigt

2,8 miljoner svenskar såg finalen i fotbolls-VM

De första preliminära siffrorna från MMS för perioden som innefattar fotbolls-VM har publicerats och allt visar på ett fortsatt stort fotbollsintresse bland svenskarna.

Institutets analys visar att över 80% av Sveriges befolkning i åldrarna 3-99 år såg på någon av VM-sändningarna, och strax över 2,8 miljoner människor såg VM-finalen.

De mest populära matcherna var de som värdnationen spelade i och snittet för antal tittare på alla VM:s matcher landade på drygt 800 000 personer. Jämfört med förra VM är det en marginell ökning, men samtidigt betydligt lägre än omgången innan, 2006, då Sverige deltog; då var snittet cirka 20% högre än under årets turnering.

Testpersonerna som ligger till grund för analysen tittade i snitt på TV i 130 minuter per dag. Jämfört med året innan är det en ökning från 123 minuter per dag. Jämför vi istället med året då VM anordnades förra gången är det sänkning från 141 minuters tittande per person och dag.

Den mest nätstreamade matchen under hela turneringen var föga förvånande finalen mellan Argentina – Tyskland; totalt antal startade strömmar landade på 286 842 stycken.

Du kan gräva djupare i MMS-rapporten på webben i PDF-form.

[source:http://mms.se/wp-content/uploads/2014/07/FotbollVM2014.pdf “MMS”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!