by • 6 maj, 2009 • NyheterComments (3)215

3G-chip i kommande MacBook?

qualcomm-gobi-chipjpgI en jobbannons söker Apple personal för att testa 3G-sändare/mottagare. Kanske inte helt ovanligt med tanke på iPhone men i detta fallet så är det till Mac Hardware Group och genast blir det mycket mer spännande.

Frågan är huruvida det är logiskt att det skulle komma i Apples bärbara datorer och svaret på den frågan är ja. De är redan fullproppade med snabbaste blåtanden, snabbaste Wifin så varför inte lite gammal hederlig snabb telekommunikation. Ja fram tills nu har de amerikanska mobilnätet inte haft möjlighet att samköra definitionerna av snabb och telekommunikation men allt eftersom dessa byggs ut så lär det bli så mycket mer intressant för Apple.

Det kan förstås också ha att göra med den så extremt eftertraktade MacBook mini som ju än så länge faktiskt bara är rykten.

Läs mer hos computerworld.com.

 • Viktor

  Har svårt att tro apple skulle börja sätta in 3g chip nu när tex sverige har redan börjat bygga ut vårt 4g nät.

 • @Viktor: Tyvärr tror jag inte Apples fokus ligger på den svenska eller för den delen europeiska marknaden i sådana här sammanhang.

 • Jon B

  @Viktor

  Apple har ju som vi alla vet revolutionerat Telefonbranschen med sin iPhone.. Men USAs mobiltelefon-nät är hopplöst ut daterat. Skulle USA få för sig att öka utvecklings takten och ändra sina affärsmodeller (i telecom branschen alltså) så är det fortfarande några år innan de är ifatt oss i Europa. Samtidigt så är Europa åratal efter Japan/Asien.

  Nä, Apple bör fortsätta revolutionera USA med sina produkter… Det som funkar där kan vi ta över till oss.. och ge dem ytterligare en boost.