by • 14 september, 2015 • NyheterComments (1)1867

8 svenska skärmsläckare vi vill se till nya Apple TV

Nya Apple TV kommer att erbjuda högupplösta skärmsläckare där bilden sakta sveper över kända amerikanska städer och miljöer och möjligen från andra länder också. Det vi fick se under eventet förra veckan var  San Francisco Bay, New York, Hawaii (?) men inget från Sverige.

Vi på Array tar därför vårt samhällsansvar och ämnar föreslå följande skärmsläckare att inkludera vid lansering.

1. Öresundsbron

En så ikonisk bro att den till och med finns med i insituationen Top Gear. Självklart måste kameran därefter svepa in över Västra Hamnen och Turning Torso så att världen lär sig att Sverige faktiskt bygger högre hus än vad som finns i den kungliga huvudstaden.

2. Blekinge Skärgård

Stockholm må ha den största skärgården, men Blekinge har faktiskt den vackraste.

3. Slussen

Även Kulturmannen måste ju få njuta av sin Apple TV. Så vad passar då inte bättre att visa gamla Slussen från alla dess magnifika vinklar innan den hamnar hos de sälla jaktmarkerna.

4. Svenska fjällen

Snö, fjälltoppar och renar i slow motion lär ju få den mest inbitna storstadsbon att fälla en tår.

5. Årjängs trollet

Trollet som står mitt i de mörka värmländska skogarna är inte bara älskat och hatat för sitt utseende – det är också ett bevis på att vi särskrev redan 1972. Tyvärr hittade vi ingen film på den magnifika pjäsen så vi fick ta in två småtroll i stället.

6. Fårö

Norr om Gotland hittar vi Fårö tillika hemmabas för Ingmar Bergman under lång tid. Men det är framförallt landets största raukormråden som vi vill ha upp på våra tv-appater.

7. Höga kusten

Höga kusten har inte bara varit med i fler bilreklamfilmer än det finns bilar, den verkar också vara föremål för helt klart tafflig ljudscouting i ovanståden YouTube-film. Vi är säkra på att Apple skulle göra det 40 000 miljarder gånger bättre.

8. Färg som torkar

Vår redaktör Andreas Nilsson har en förkärlek att titta på färg som torkar så här kommer en bonus.

  • Section

    Vad är det för kungligt med Stockholm? Republik åt folket!