by • 21 januari, 2017 • NyheterComments (3)3520

Är mobila parkeringsbetalningar så som Easypark nice?

Jajamensan! Mynten är blott en hägring när det kommer till att betala sin parkering.

  • Herbert Månsson

    Så länge de envisas med en expeditionsavgift på 5 kr, är det segt… deala med markägaren istället och gör som Parkster och det kommunala och låt besökaren slippa extra avgifter. Om man står en timme på tex 2:-/tim, blir det med expeditionsavgift 7:-. Dvs 250% i avgift… nu är 5 kr inte hela världen men principen vid små avgifter blir orimliga. Ska man stå 10 timmar (20 kr plus 5 kr) är påslaget ”endast” 25%.

  • Hej och tack för en intressant och konstruktiv kommentar. Jag tycker dock att deras prissättning är rimlig med följande argument som de har

    ”Vi har två olika prismodeller för privatpersoner. Den ena innebär en kostnad per parkeringstillfälle, EasyPark Small, och den andra en fast avgift per månad, EasyPark Large. Vilken modell man bör ha beror på hur ofta man parkerar. För EasyPark Small bygger priset på att bilister typiskt betalar 30% för mycket när man köper biljetter i traditionella automater. Eftersom du bara betalar för exakt tid med EasyPark är logiken att vi delar på det värde som skapats. Vi får 15% av parkeringsavgiften eller minst 4.95kr och resten behåller du som besparing! För EasyPark Large är priset 59kr per månad. Ingenting extra per gång alltså. Smart om du parkerar ofta!”

  • rolsson

    Jag håller med dig Peter angående att en app för att betala parkeringen är bland det bästa sedan skivat bröd! Däremot tycker jag att du ska testa Parksters i stället för Easyparks. Precis som Herbert skriver ska du som kund inte behöva betala mer för parkeringen. Jag har väl i sig inget emot att EasyPark tar betalt men tycker att parkeringsbolaget skulle kunna visa framfötterna i stället. Parkeringsautomaterna är under all kritik och att använda appen är som en välsingnelse. Jag letar alltid efter parkeringar som stödjer Parksters app. Hellre går jag en bit längre än betalar på annat sätt. Deras app fungerar otroligt smidigt med möjlighet av avsluta parkering i förtid samt en förbestämd maxtid så att du slipper ratta in tid. Det går även bra att välja om man parkerar i tjänsten eller privat.