by • 9 september, 2015 • NyheterComments (11)1156

Adblock kommer nu även till iOS

Adblock Plus har nu gått ut med att deras Adblock browser även ska kunna användas iOS8 eller högre. Det har  funnits tidigare för android, då i betaform, men nu kommer det alltså även att bli tillgängligt för er Appleanvändare.

För er som inte riktigt vet vad det är, så är Adblock browser en sorts webbläsare med en funktion som i princip rensar bort reklam från olika sidor du besöker. Detta är för de som inte vill se reklam överallt, något som blivit allt vanligare på internet, och med det även ett allt vanligare störningsmoment.

När detta nu kan användas på din mobila enhet så kommer du, enligt Adblock Plus själva, inte bara att slippa se reklam överallt, utan du kommer även kunna spara din batteritid samt mobildata. Detta är en direkt följd av att din enhet inte behöver lägga batteritid eller mobildata på att ladda fram reklam.

Tidpunkten för detta tillkännagivande är värt att notera, på grund av att det senare idag, som bekant, är dags för Apple’s pressevent. Apple’s iOS 9 förväntas få ett fast datum för sin lansering idag, och det lär också tas upp att iOS 9 kommer att tillåta användare att använda sig av reklamblockering utan jailbreaking på deras enheter för första gången.

Adblock Plus själva säger att de vill förbättra användarnas upplevelse av att surfa online, och att de är glada för att iOS-användare nu också kan få ta del av deras tjänster från och med nu. Är ni taggade inför presseventet idag?

Källa: The Verge

 • 5t3f4n

  Bilden till artikeln och antalet gånger du nämner ”Adblock” (utan Plus) kan ju lätt få läsaren att tro att det handlar om AdBlock https://en.wikipedia.org/wiki/AdBlock och inte Adblock Plus.

 • Rabble

  Ännu svårare för företag att få in sin reklam i mobilen.. tur att vi finns :)

 • 5t3f4n

  För att förtydliga:

  Adblock Browser är från Eyeo https://eyeo.com/ skaparna av Adblock Plus https://adblockplus.org/ medan AdBlock https://getadblock.com/ från Betafish är något helt annat.

 • Izabella Karlsson

  Ber om ursäkt för detta och ska korrigera det. Jag antog att det framgick vad som åsyftades, men jag lyssnar på läsarna. :)

 • Dan

  Oj, jag trodde att det var AdBlock jag körde, men det visade sig att det var AdBlock Plus, hade inte ens koll på att det var olika produkter. :) Så tack för förtydligandet. :)

  Vilken är bäst av dom? Varför ska man välja den ena eller den andra?

 • 5t3f4n

  Det mest missvisande är ju ändå headern som visar en massa AdBlock-ikoner. Lite som att skriva ”Firefox kommer till iOS” och ha en massa Google Chrome-ikoner som header…

 • 5t3f4n

  Ingen av dem egentligen. uBlock Origin spöar samtliga alternativ i både CPU- och RAM-användning och dessutom sysslar utvecklaren inte med utpressning, som ABP gör med sina ”acceptable ads” som är en vitlista som företag kan köpa in sig på för att deras reklam ska kringgå ABP.

  Ladda hem för Firefox: https://addons.mozilla.org/firefox/addon/ublock-origin/

  Eller Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/ublock-origin/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm

 • Dan

  Oj, intressant att veta om ABP, men verkar som att jag går runt det genom att göra mina egna filter utan att använda dom som ABP skapar… :)

  Får jag helt klart kolla på någon gång när jag har lite tid över, tack för tipset!

 • DiscusAccount_3

  Tack för lunchrabatten :)

 • TianZhu

  Haha.. omg.

 • TianZhu

  Meh jag vill ha!