by • 9 mars, 2015 • NyheterComments (1)997

Allt nytt vi vet om Apple Watch

Apple Watch kommer att släppas den 24 april i Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannien och USA. Svenskt släppdatum är ej ännu känt förutom att den kommer någon gång i år.

Priset börjar 349 amerikanska dollar för ”Apple Watch Sport” medan mellanmodellen ”Apple Watch” börjar på 549 dollar. Därtill kommer en begränsad utgåva i 18 karats guld som börjar på 10 000 dollar, den kommer bara att säljas i några utvalda av Apples egna butiker.

Varierande priser

Inom varje modell varierar priset många tusenlappar och det beror på vilket material du väljer till armbandet. Den primära skillnaden mellan Apple Watch och Apple Watch Sport är att den förstnämnda är tillverkad i rostfritt stål medan den sistnämnda i aluminium.

Alla grundmodellerna kommer i två olika storlekar 42 mm respektive 38 mm, däremot finns inte alla armband till alla storlekarna som du kan se i vår artikel om vilka modeller och varianter det finns.

Teknik

Rent tekniskt var det samma information som vi fått. Du styr den med en kombination av röst, touch och kronan på sidan. Den är i princip helt beroende av din iPhone för att fungera och den saknar GPS. Det som däremot framkom var att den kan kommunicera med iPhonen via WIFI utöver Blåtand.

Det betyder att du kan vara längre i från din telefon och ändå bibehålla kommunikationen. I praktiken kan du därmed lägga telefonen i hallen när du kommer hem och sköta de flesta ärenden från klockan, även att svara och prata med andra.

[related]Läs mer om Apple Watch[/related]

 

  • Jag undrar jag om WiFi-kommunikationen likt SMS-relay kommer att fungera över Internet och inte bara lokalt WiFi.