by • 25 mars, 2009 • NyheterComments (5)337

Äntligen – riktiga undertexter till iPhone, iPod touch och Apple TV

iSubtitles är programmet ni alla väntat på – i alla fall för er som vill lägga in undertexter i filmer utan att ”bränna” in dem i filmen. Det betyder alltså att samma film kan visas med undertexter på stora teven i vardagsrummet via Apple TV eller iTunes men inte när du tittar via iPod touch – om du vill.

Det finns också möjlighet att lägga in flera olika språk samtidigt och de format som stöds inkluderar SubRip (.srt), SubViewer 1 & 2 (.sub), SubStation Alpha (.ssa/.ass) och MicroDVD.

iPod nano och iPod classic stöds ej. iSubitles är gjort av svenska utvecklaren Bitfield och kostar 19 dollar. Användare av RoadMovie och Submerge får 20% rabatt.

 • Min första fundering är: Funkar det om man kollar via Frontrow?

 • Jörgen Isaksson

  Tyvärr så finns det en bugg i Front Row som gör att alla spår med transparens blir hel-svarta. Dvs när du spelar upp en film som innehåller ett enda spår med genomskinlighet så blir skärmen bara svart? Ooops! Har rapporterat buggen till Apple ett flertal gånger utan resultat. Det märkliga är att det fungerar i Back Row, dvs motsvarande programvara på Apple TV’n. Skärpning Apple!

 • Duvel

  Hoppas buggen i Front Row fixas någon gång .

 • Jocke K

  Jag använder programmet VideoDrive för att fixa så att filmer fungerar med undertexter i FrontRow. Fördelen där är att den använder sig av Perian för att visa texten och personligen tycker jag att texten är ”snyggare” med den. Nackdelen är att när filmen är fixad för att fungera i frontrow (via itunes) så blir bilden svart om man kollar på den i itunes. Videodrive hjälper även till med att fixa omslag och info till filmerna. Har filmerna/serierna i avi-format och gör bara en liten referensfil som importeras till itunes.

 • Jörgen Isaksson

  Ville bara upplysa om att det funkar på iPod Classic också :-) Och Jocke, poängen med iSubtitle är ju att texterna är upplösningsoberoende och att det finns stöd för flera språk. Jag skulle också kunna lägga in samma ful-hack som Perian använder för att filmerna ska funka i Front Row, men jag tycker att Apple ska fixa buggen istället. Resultatet blir ju bara som för dig annars, du kan spela filmerna i Front Row men ingen annastans. Bu!