Övrigt

Användarna verkar långsammare på att uppdatera till iOS 8

Nya siffror från Apple tyder på att användarna inte längre uppdaterar sina enheter till iOS 8 i samma takt som tidigare. De förra siffrorna från söndagen 23 september visade då att 46% av användarna som besökte App Store hade iOS 8 installerat men nya visar på att skillnaden mellan då och söndagen 5 oktober är en ökning på endast 1%.

Kanske har många användare avskräckts från att uppdatera då iOS 8.0.1 ledde till problem för användare med iPhone 6 och iPhone 6 Plus även om inga andra tidigare enheter påverkades. Apple släppte dock iOS 8.0.2 två dagar senare som inte hade dessa problem.

Vid samma tidpunkt förra gången låg siffrorna för iOS 8 här på Array.se på 70%. Men siffrorna just för söndagen 5 oktober är dock lite konstiga även här. Nu låg nämligen siffrorna för iOS 8 på 68,5% och iOS 7 på 27,7% och iOS 6 hade letat sig strax över 1%. Alltså en nedgång för iOS 8 och uppgångar för iOS 7 och iOS 6.

En titt på siffrorna här på Array.se idag, bara två dagar senare, visar dock att iOS 8 står för 82% och iOS 6 åter är nere på siffror långt under 1%. En möjlighet är att under helgen surfar många med sin iPad som de kanske inte haft lika bråttom att uppdatera till iOS 8 som sin iPhone och därför drar ner siffrorna?

[source: https://developer.apple.com/support/appstore/ “App Store Support”]

[related]Mer om iOS 8[/related][display-posts tag=”ios-8″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!