by • 8 juni, 2015 • NyheterComments (4)678

Appar direkt i Apple Watch med watchOS 2

Apple tror starkt på teknik på handleden och presenterade idag watchOS 2 som möjliggör tredjeparts-appar att köras direkt i Apple Watch utan en iPhone i närheten. Detta redan sex veckor efter lansering.

Den skarpa versionen kommer visserligen inte förrän i höst men utvecklare kan redan idag hämta hem watchOS 2 och börja utveckla i den SDK som släpptes idag.

Allt körs alltså lokalt på klockan som också kopplar upp sig automatiskt till kända trådlösa nätverk och utvecklare får tillgång till mikrofonen, spela upp ljud, korta videosnuttar, pulsmätaren, HomeKit, accelerometern, Taptic Engine samt den digitala kronan.

Uppdateringen är helt gratis för användaren som också får tillgång till nya urtavlor med bakgrundsbilder som dessutom är tidsmedvetna. Komplikationer från tredje part kommer kunna väljas och du kan virtuellt resa frammåt i tiden genom att skrolla den digitala kronan.

Vid laddning på natten kommer också ett Night Stand-läge som visar tiden och alarm väcker dig på morgonen. De som använt klockan och tyckt att tolv favoritvänner varit begränsande kan glädja sig åt att det inte längre gäller utan du kan skapa flera grupper av vännder.

Du kan svara på mail och hålla ljudsamtal via Facetime direkt från handleden. Siri låter dig starta din träningsrunda direkt med rösten och nya beläningar för din träning blir tillgängliga.

 • Kim Nevamiz Lundgren

  fast de går ju starta träning med rösten nu oxå :p ”siri, jag ska ut på en promenad nu” så startas ju tränings appen :D

 • David Karlsson

  Undrar just hur det kommer att gå med batteritiden, som redan idag är rätt begränsad… Men äntligen. :)

 • hence84

  Beror hur man ser på det, jag har då inga problem att komma igenom en hel dag med klockan, brukar ligga på ca 40-50% när jag lägger mig och har varit ute på ett 30 minuters promenad/löppass med träningsappen igång.
  Har klarat mig två dagar med den en gång när jag glömt laddaren hemma.
  Dom lovade bara 1 dag och det uppfyller dom med råge. Så jag är faktiskt nöjd med batteritiden.

  Om man däremot vill att den ska hålla en vecka, då är inte klockan för dig. :)

 • David Karlsson

  Jag har samma upplevelse som du, landar allt som oftast mellan 40-50% kvar. Jag undrade helt enkelt bara vad som händer om den ska nyttja pulsmätare och dessutom pilla wi-fi… :)