by • 8 september, 2010 • NyheterComments (7)234

Appar säljer bättre än musik

songs_vs_apps

Enligt data som TechCrunch letat fram så har vi snart laddat ner fler appar än låtar och då fanns iTunes Store långt innan App Store dök upp.

Om siffrorna stämmer så tog det 2,2 år för Apple att leverera 6,3 miljarder appar medans det tog 5 år för iTunes att komma upp i samma siffror. Så om bara trenden håller i sig så kommer appar att gå om musik innan året är slut.

Nu ska det dock tilläggas att många av apparna är gratis medans musik alltid kostar så det kanske inte är så konstigt egentligen men visst köper man fler appar är låtar från iTunes.

song_vs_apps_rates

I en ögonblicksbild hur det ser ut just nu så ser man att användare av iOS laddar hem 17,6 miljoner appar per dag medans det endast köps 7,5 miljoner låtar.

Ja nu är kanske inte 7,5 miljoner låtar per dag är en struntsumma heller men det är intressant att kurvan för appar rusar uppåt medans låtförsäljningen minskar.

 • CJE

  Och var hade den så kallade ”xxx”-kurvan ”legat”? :) om Apple nu hade haft ”stake” att ”satsa” även på sånt? :)

 • CJE

  Idioter/puckon som gjort grafen ovan… 11-månadersintervaller. Har dom ens gått o grundskolan? Vore ju något vettigare att köra med 12-månadersintervaller… Varför 11? Den som kan ge mig en bra anledning till det vinner en strömkabel som en kompatibel med svenska elnätet och valfri stationär normal persondator.

 • CJE

  o -> i

 • pierrec

  offtopic; iOS 4.1 för nedladdning. Nu!

 • henriok

  Jag är inte förvånad ett dugg. Programvaruindustrin _vill_ sälja sina grejer. Musikindustrin verkar faktiskt inte vilja det. De vill bara ha pengar. Att det sedan ska krävas någon slags motprestation från deras sida verkar mest vara ett irritationsmoment.

 • Thor

  För att de börjar räkna först efter en mánads säljande.
  För att kunna presentera siffrorna idag (fran till 1sept.) så väljer man också det datumet som start och slut datum.
  Jag hade inte gjort så själv men det är inte fel.

 • CJE

  Lite intressant i sammanhanget är att apparna på App Store är DRM-skyddade men ”säljer” ändå bättre.

  Nu vet jag inte om statistiken talar om antalet KÖPTA appar eller antalet NEDLADDADE appar (köpta, freeware och updates kombinerat…).

  Det kommer ju inte direkt 23 st nedladdningsbara gratisuppdateringar till vilket album som helst…