by • 9 december, 2014 • NyheterComments (13)877

Appen som gör det roligt att parkera

Easypark är appen vi inte visste vi behövde men nu inte kan leva utan och då handlar det om något så tråkigt som att betala sin parkering.

Att göra rätt för sig på stadens parkeringar har aldrig varit lättare men låt oss börja hur det var i forntiden, typ 2009. Då gällde det fortfarande att ha mynt i bilen för långt i från alla parkeringsautomater var begåvade med kortläsare. Nu på senare tid har det inte varit ett problem men vi måste fortfarande leta upp maskinen, stoppa in kortet vänta lite för länge medan det bildas en kö bakom oss. Samt oftast passa tider.

Easypark löser det mesta av denna problematik. I appen väljer vi vilket parkeringsområde vi är i och vilken bil vi har med oss. Vi sätter en tid då vi är tillbaka och sedan börjar det räknas ner. En kvart innan tiden är slut får vi en push-notis (eller ett SMS, men det kostar 1 krona per gång) om att det är dags att gå tillbaka till bilen, alternativt att tiden måste förlängas. Skulle vi komma tillbaka tidigare kan vi avbryta parkeringen i förtid.

Merkostnad

Merkostnaden för att använda appen är antingen ett pålägg på 15% på priset eller 59 kronor i månaden. Det räcker med att slippa en parkeringsböter för att det skall vara betalat flera gånger om. Det är nämligen så att i alla fall undertecknad helt slutat få böter på grund av Easypark. Nu är det inte så att det varit några stora problem men ibland missar jag tiden och chansar grund av ren lathet vilket då och då har straffat sig.

Så fungerar det

I appen väljer vi det parkeringsområde vi står i med hjälp av information som ska finnas på automaten. Denna information går också att söka fram med stalltipset är att faktiskt slå ett öga på den förstnämnda då GPS-funktionen är inte så precis. I den bästa av alla världar hade informationen suttit på parkeringsskylten men så är inte fallet.

Därefter väljer vi vilken bil vi använder för stunden, antingen genom att skriva det manuellt eller välja från en favoritlista. De flesta människor har bara en att välja mellan men där det finns en bilpool är det smidigt att ha dem alla i listan.

Slutligen väljer vi tid och trycker på starta. Det hela är superenkelt.

Utvecklingspotential

Även om det mesta är guld och gröna skogar så finns det ett par saker att förbättra. Först och främst är det ett oestetiskt klistermärke som behöver sitta längst fram i framrutan. Så behöver det inte vara på alla ställen och det är lite otydligt var det krävs och inte. Dagens tips till Easypark är att erbjuda märken som extraknäcker som P-skivor så får de ett extra syfte, utöver att se till att märkena inte behövs alls i framtiden då.

Vidare går det bara att ha ett betalkort kopplad till ett privatkontot. Det går däremot alldeles utmärkt att ha ett konto privat och ett på företaget och växla däremellan.

Att det kostar 3 kronor att få ett kvitto skickat till sig är inte mycket pengar men känns lite dumsnålt då det bara är en automatgenererad PDF. Det går emellertid att få överblick över alla månadens betalningar.

Slutligen är inte appen anpassad till iPhone 6 vilket alltid är känsligt för oss designpuritaner.

Easypark finns till iOS, Windows Phone och Android samt inbyggt i Volvo-bilar med Sensus Connect.

 • frippz

  Jag är lite förvånad över att se en recension av den här appen på Array.se. Jag har haft tjänsten sedan den lanserades, men sedan iOS 7 så har absolut ingenting fungerat för mig. Det gick aldrig att göra bokningar och när jag till slut provade att avinstallera appen och installera den igen så går det inte ens längre att logga in. Bristen på uppdateringar samt inget svar från deras ”support” fick mig att tro att de helt sonika övergivit utvecklingen av appen.

  Jag såg nu att de faktiskt gjort en uppdatering i november, så jag gav den en chans igen efter att ha läst din recension. Men icke. Samma problem som innan. En sådan besvikelse.

  Jag förväntar mig inget svar från supporten även denna gång…

 • johan

  Hej Frippz och tack för din feedback! Till att börja med får jag be om ursäkt att du inte fått återkoppling från oss på ditt problem, det är inte ok. Vi har haft en bugg på vissa iPhone 4 som varit riktigt svår att lokalisera och lösa. Vi har inte lyckats reproducera det på någon av våra egna iPhone 4’or och det är långt ifrån alla kunder som upplevt detta problem. Vi kommer ut med en ny iOS version nu i mitten av december där detta problem ska vara löst och jag hoppas att du vill ge oss ytterligare en chans.

  Kontakta mig gärna på smartphone@easypark.net om du vill ha mer information om detta eller om du tror att ditt problem mot förmodan är relaterat till något annat.

  Vänliga hälsningar
  Johan
  EasyPark

 • Markus Jansson

  Har också stora problem med easy park appen. Både på min gamla 5:a och nu även på 6:an. Får ofta nåt error meddelande när jag försöker välja plats som jag lagt till som favorit. Min bil dyker inte upp i listan för regnummer och jag kan inte snurra för att välja tid. Sedan tycker jag att startavgiften på fem kronor känns konstig. Denna artikel känns på gränsen till sponsrad (även om det skulle förvåna mig).

 • frippz

  Tack för att ni skuttar in här och svarar. Jag har lagt ett nytt supportärende hos er nu (kl 8 i morse). Jag har för övrigt inte en iPhone 4 utan en iPhone 6 (och tidigare en iPhone 5).

  Inväntar svar ifrån er support.

 • Hej! Hade vi haft dessa problem så hade recensionen inte varit nådig så klart. Men faktum är att varken dina eller Frippz problem har uppstått och jag har ändå långtestat den under nästan ett halvår.

 • Elias Hedbäck

  Jag använder den här, och Sthlm Stads som är ”samma”, dagligen. Fungerar alltid på min 5S utan problem. Som företagare älskar jag sammanställningen som är lätt att redovisa varje månad. Tack EasyPark!

 • johan

  Hej igen, skicka gärna en kopia på detta ärende till smartphone@easypark.net och skriv Frippz någonstans i texten så jag vet att det är du. Måste förstå din kombination av hårdvara och mjukvara.

  Mvh Johan

 • johan

  Hej markus! Testa att slå av ”visa senaste områdeskod” under inställningar i menyn och se om det blir någon skillnad. Detta är också en bugg som visar sig på vissa telefoner och som vi löst i kommande uppdatering i mitten på december. Du är också välkommen att maila till smartphone@easypark.net för vidare hjälp & diskussion.

  Mvh
  Johan
  EasyPark

 • frippz

  Consider it done!

 • frippz

  För de som är intresserade så visade sig mina problem bero på att EasyParks backend troligen inte klarar av att hantera komplexa lösenord genererade av 1Password (sådana med symboler i etc). När jag ändrat mitt lösenord till något lite enklare så fungerade appen lite bättre.

 • remaster

  Väldigt praktisk app! Fungerar fint här i Finland också :)

 • Dan

  Fungerar Easypark i hela Sverige? Här i Göteborg har vi en annan app, med den stora fördelen att det inte är några månadskostnader eller meravgifter. Appen är sisådär, men att det är helt utan extrakostnader är väldigt bra!

 • Stefan

  Grymt!