by • 18 augusti, 2015 • NyheterComments (0)650

Apple annonserar årets stora musikfestival

Apple annonserade idag att deras årliga musikfestival för nionde året i rad drar i gång med buller 19 september. Tidigare har festivalen kallats iTunes Festival, men byter i år av förklarliga skäl namn till Apple Music Festival – eller ?Music Festival. Förutom namnändringen är årets festival betydligt kortare än tidigare år då festivalen pågick i en månad. Redan efter tio kvällar, 28 september, är Apple Music Festival över.

Bland de artister som Apple hittills utannonserat hittar vi Pharrell Williams, Florence + The Machine, One Direction och Disclosure. Resten av festivalens line-up är ännu inte tillgänglig att beskåda.

Festivalen hålls på The Roundhouse i London och kommer att streamas till iOS-enheter inklusive Apple TV samt till alla som har en Mac eller PC med iTunes installerat.

Likt tidigare år kommer Apple möjliggöra för deras kunder i Storbritannien att delta i en utlottning med möjlighet att  vinna biljetter till festivalen.

Delar av festivalen kommer förutom att streamas till bland annat iOS och Apple TV också gå att lyssna på via Beats1. Via Apple Music Connect ska fans också kunna ta del av bilder och klipp från backstage.

Läs Apples pressmeddelande eller kolla in Apples nya (i skrivande stund trasiga) festival-webbplats.