by • 10 mars, 2015 • NyheterComments (2)663

Apple bekräftar att Apple Watch har 8 GB i lagringsutrymme

Enligt 9to5Mac har Apple nu bekräftat att Apple Watch, oavsett modell, har 8 GB i lagringsutrymme för bilder, musik och appar. Det finns dock en del begränsningar hur utrymmet får användas. Du kommer kunna lagra max 2 GB musik och 75 MB med bilder.

Den lokalt lagrade musiken och bilderna kan sedan spelas upp och tittas på helt oberoende om du har din iPhone nära eller inte. Vad som lagras på klockan sköts av den nya appen som kom i iOS 8.2 och som heter just Apple Watch. Du kommer alltså kunna lagra ungefär 200 låtar och 100 bilder. Bilder som synkas över minskas automatiskt i upplösning för att ta mindre plats.

Resterande lagringsutrymme i klockan används av operativsystemet och cachade filer för dina appar. Själva apparna ligger dock nu till största delen i din iPhone. Men när det senare under året blir möjligt för utvecklare att skapa riktiga appar som helt körs i Apple Watch kommer dessa att behöva ta del av det utrymme som återstår.

  • Dan

    Varför ha storleksbegränsningar för olika typer av filer? Det är ju bara fånigt…

  • Martin Carlsson

    för att inte begränsa upplevelsen… fyller du din klocka till bredden med musik och sedan kommer på att du vill ladda hem en app så kanske det inte finns utrymme. quotas helt enkelt.

    detta är alltså något jag tror, inget jag vet