Övrigt

Apple ber utvecklare hoppa på Family Sharing-tåget

En av nyheterna från årets WWDC är nya Family Sharing som gör det möjligt för upp till 6 personer stora familjer att dela på alla musik-, film-, bok-, och appinköp.

Fram tills nu har det framkommit att alla appar inte kommer att ingå i Family Sharing, men det har hittills varit oklart varför eller på vilka grunder en specifik app kommer att ingå eller inte.

I ett e-postmeddelande som Apple under dagen skickat till utvecklare ber man alla att godkänna de nya villkoren för Family Sharing. Enligt brevet kan utvecklare välja mellan att inkludera endast framtida appar eller även de som redan finns på App Store.

Det ser med andra ord ut som att utvecklare aktivt måste välja att inkludera sina appar för delning via Family Sharing – en funktion som alla appmakare antagligen inte ser lika positivt på som kunderna.

Hela e-postmeddelandet:

familysharing

Vinna goodwill – eller förlora pengar?

När en utvecklare accepterar villkoren för Family Sharing godkänner de i själva verket ett potentiellt intäktsbortfall, då sex personer kan betala en enda gång för en app som de annars kanske hade köpt var för sig separat.

För stora utvecklare med hög försäljning behöver inte Family Sharing ha så stor betydelse, men för de lite mindre utvecklarna där varje appförsäljning räknas kan det leda till förödande konsekvenser.

Det ska helt klart bli intressant att se hur detta utvecklar sig – hur stor andel av apputvecklarna kommer Apple få med på detta tåg?

[source:http://www.macrumors.com/2014/06/04/apple-turns-on-family-sharing/ “Macrumors”]

[related]Mer om iOS 8[/related][display-posts tag=”iOS-8″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!