Övrigt

Apple börjar dumpa Google Maps även på webben

Efter att Apple lanserade den egna hårt kritiserade kartlösningen och därmed dumpade Google Maps i iOS behölls ändå Googles kartor för tjänsten “Hitta min iPhone” på webben via iCloud.com. Men nu har Apple sakta men säkert börjat radera Googles fotavtryck även här.

För en del användare har beta-sajten för iCloud, beta.icloud.com, börjat använda Apples egna kartor, medan förändringen ännu inte nått huvudsajten. Antagligen håller Apple på att testa denna förändring först innan de rullar ut den för alla användare.

Ännu inte redo för lansering

Vi har testat betaversionen av Hitta min iPhone med Apples kartor aktiverade och kan säga att det verkar vara en hel del arbete kvar för Apple. Exempelvis fungerar det inte att zooma in på kartan ännu.

Men vi kan nog räkna med att vi inom kort kommer att mötas av Apples egna kartor när vi försöker spåra Apple-enheter på iCloud.com. Och förhoppningsvis ser de bättre ut då än de gör idag; att Apple fortfarande inte slutit nya avtal gällande satellitbilder i Sverige och ett flertal andra länder är en gåta utan dess like.

iCloud Hitta min iPhone – Google Maps  Satellite iCloud Hitta min iPhone – Apple Maps Satellite
Jämförelse mellan iCloud.com och beta.icloud.com: Google Maps till vänster, Apples egna kartor till höger.

Även om Apples kartor sedan lanseringen blivit en hel del bättre och fått mer korrekt POI-information märks det fortfarande ganska tydligt att Google har ett mångårigt försprång. Huruvida detta kommer att ge några praktiska konsekvenser för Apple-kunder som behöver spåra sina enheter får framtiden utvisa.

[via:http://www.macrumors.com/2014/07/08/icloud-beta-apple-maps/ “Macrumors”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”apple+kartor” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!