by • 7 augusti, 2015 • NyheterComments (5)897

Apple.com lanseras i ny version

Apple har i dagarna (igår?) lanserat en helt ny version av Apple.com med den enskilt största skillnaden att ”Store”-sidan är borta. Istället har alla produkter som är tillgängliga att köpa bakats ihop med respektive produktsida för Mac, iPhone, iPad och Watch.

För att hitta hörlurar, exempelvis, behöver du nu välja en produkt först, och sedan klicka på tillbehör för den produkten. Stora bilder och lite text verkar vara det nya mottot – och i ärlighetens namn en mycket sämre översikt.

Produkter som Apple TV och iPod får man nu som potentiell kund gräva ordentligt efter (finns små, små länkar längst ned i sidfoten) alternativt hitta via sökfältet.

Vad tycker du, förbättring eller försämring?

Kika in på Apple.se.

 • Förra gången de gjorde om Apple Store på nätet måste ju tillbehörsförsäljningen rasat rejält, nu lär den bli obefintlig.

 • Dan

  Usch vad rörigt att handla. Kilometervis att scrolla igenom och inte speciellt tydligt var man ska klicka, ibland i headern, ibland i sidan, ibland i footern. Om man vill handla mer så är det inte helt uppenbart att det är den lilla kassen uppe till höger som man ska klicka på för att komma till kassan. Jag tror att dom kommer att göra om det här rätt mycket inom ett år eller två.

  Det som är bättre med den nya versionen är att det är enklare att köpa direkt från produktinformationen. Jag tror att dom får fler köp tack vare att det är enklare att påbörja köpet. Men jag tycker att dom kunde ha uppdaterat produktsidorna utan att ta bort Store-delen, bara gjort fler och bättre direktlänkar. Jag tror att dom kommer att gå +/- 0 på det här…

 • Dan

  Jag gissar på att dom ändå inte säljer så mycket tillbehör, för det är väl oftast billigare att köpa dom någon annanstans?

 • Daniel

  Jag noterade för två tre veckor sedan att shoppen flyttades från shop.apple.com till apple.com/shop. Själva shoppen var alltså tidigare ett helt separat system. Gissar att de gjort om shoppen från grunden för att t.ex. kunna göra den här förändringen.

 • Tillbehör finns här: http://www.apple.com/shop/accessories/all-accessories men visst är det i skymundan.