Övrigt

Apple experimenterar med sökresultat i App Store

Bild: Olga Osadcha

Med över en miljon appar i App Store är det största problemet för användare att hitta relevanta och intressanta appar. En sökning på App Store idag ger ett resultat som ofta är allt annat än relevant, i alla fall om vi blickar bortom den första träffen.

En sökning på “Twitter”, exempelvis, ger en herrans massa träffar. Men av de 30 första träffarna som visas i iTunes är det bara ett par som faktiskt är Twitter-klienter. Resten är irrelevanta appar för sökningen. Populära och högst kompetenta Twitter-klienten Tweetbot finns exempelvis inte ens listad.

Itunes App Store sökresultat rörigt

Nu framkommer det att Apple testar att visa relaterade sökresultat i en smal banner högst upp precis ovanför ett “app-kort” i App Store-appen på iPhone.

När Apple för två år sedan gick från att lista ett sökresultat i en gammal hederlig vertikal lista, till att visa en app i taget, var det många som blev besvikna – framförallt då känslan av en överblick försvann. Även om detta inte löser de stora problemen med sökning i App Store är det ändå positivt att Apple åtminstone försöker göra någonting åt det.

Det är i skrivande stund endast en del användare som ser denna nya listning av relaterade appar. Om och när Apple kan tänkas släppa det för alla är i nuläget oklart.

iOS 7.1 App Store relaterade sökresultat

 

[via:http://www.macstories.net/news/apple-testing-related-search-suggestions-on-the-app-store/ “Macstories”]
[source:https://twitter.com/oosadcha/status/448264230207094784?screen_name=oosadcha “Olga Osadcha (Twitter)”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!