by • 9 februari, 2015 • NyheterComments (3)592

Apple fokuserar på stabilitet och prestanda i iOS 9

Enligt källor till Mark Gurman på 9to5Mac ska vi inte vänta oss lika många nya funktioner i iOS 9 som vi sett i iOS under de senaste åren utan stort fokus kommer vara på stabilitet och prestanda.

Nog för att nya funktioner är välkommet men det har gått fort fram de senaste åren där iOS 7 bland att kom med ett helt nytt utseende något som också kom i OS X Yosemite förra året. Förbättringarna kommer helt enkelt till största delen ske ”under huven” men säkerligen kommer det också bli några godbitar och vi kommer ju redan i iOS 8.2 få funktioner för att styra Apple Watch.

Vilka enheter som kommer stödjas av iOS 9 är heller inte känt men enheter som iPhone 5c, den första modellen av iPad mini och femte generationens iPod touch är de som ligger sämst till.

 • Dan

  Varför skulle det vara dom modellerna som ligger sämst till? Alla av dom säljs fortfarande, så jag har väldigt svårt att tänka mig att stödet för dom skulle släppas. (Eller nåja, iPod touch skulle dom kunna släppa om dom lägger ner produkten helt)

  Då lär iPad 2 (& 3) och iPhone 4S ligga betydligt sämre till. Att iOS 9 bara släpps för modeller som har Lightning-kontakten känns fullt logiskt. (1 GB internminne skulle kunna vara en rimlig begräsning också, isåfall kan första modellen av iPad mini försvinna också)

 • Rikard

  Om de inte tar steget över till strikt 64-bitars, vilket inte är troligt, så kan 4S mycket väl få iOS9.

 • Dan

  Har inte koll på vilka som är 64-bitars, men det låter som en rimlig begränsning nu eller senare. :)

  Men min poäng var egentligen att om iPhone 4S stöds av iOS 9 så kommer iPhone 5c att stödjas… :)