by • 14 oktober, 2010 • NyheterComments (7)234

Apple går bara bättre och bättre

Pengar pengar pengar

Apple fortsätter sin spikraka karriär uppåt och det både på aktiemarknaden och på den riktiga marknaden. Först och främst kan vi konstatera att företagets aktier, kostade 10 dollar för 7 år sedan, nu handlas för 300 dollar.

Dessutom har Gartner räknat fram att Apples marknadsandel av nydatorförsäljningen är över 10% i USA numera.

Vad tror ni, var är Apple någonstans på isberget?

 • @claes

  Klurar vad de ska göra med kassan.

  Normalt delar amerikanska bolag ut övervinster eller köper de tillbaka egna aktier, allt för att gynna och berika sina aktieägare.

  Apple gör inte det utan lägger på hög. Nu börjar det blir obscena summor och jag tror Apple snart kommer bli stämda och förlora. Ett aktiebolags första uppgift är att berika sina aktieägare.

  Bröderna Dodge stämde t ex Henry Ford som inte ville göra aktieutdelningar och därmed finansiera en konkurrent som Dodge.

  Bröderna Dodge vann klockrent.

 • David Johansson

  Jag tror på fortsatta uppgångar.
  Har själv några aktier köpta i våras men pga av sjunkande dollarkurs så har jag tyvärr inte direkt gjort nåt plus.

 • Mattis

  Jag tycker det är bra att det tar det lugnt med utdelningar. När ett förtag drivs för snabba pengar och inte ett långsiktigt tänk får kunderna skit produkter. Det är min bestämda åsikt.

 • Man måste väga dollar-kursen om aktierna. Dollarn sjunker och aktien går upp. För oss här i Sverige innebär det ingenting. Men när börsen faller och dollarn är låg kan man investera.

 • Dan

  Jag köpte också i våras, trots dollar så ligger jag 25% plus. En årsränta på 50% kan man leva med… :)

  Jag tror att iPad kommer att lyfta Apple till nya höjder, när version 3-4 kommer så kommer den verkligen att slå igenom, precis som för iPhone. Lite med reservation för att den säljer väldigt bra redan nu… :)

  Dvs i ett par år till kommer Apples aktie fortsätta att stiga. Och om inte dollar sjunker allt för mycket så är det en bra deal att köpa. (Jag är övertygad om att dollarn kommer att sjunka på sikt) Efter det så beror det helt på vad Apple hittar på…

 • CJE

  Alltid lätt att med facit i hand för fina börsuppgångar att säga att man skulle ha köpt ;)

  Har själv tjänat en smula på Apple-aktien. Hoppade av i dec 2006, men med facit i hand så borde jag inte ha gjort det. Lätt att vara efterklok…

 • leviselvis

  ”Apple gör inte det utan lägger på hög.” De förräntar sina pengar. Idag är en av de stora inkomstkällorna för stora företag ränta på kapital. Ett mycket välkänt byggföretag i Sverige gjorde till och med så att de höll inne med betalningar så de kunde tjäna på räntor när krisen drog igång. Fult men effektivt. Apple förräntar i alla fall sina egna pengar.