Övrigt

Apples In-Ear-hörlurar bäst för din iPhone

Apples nya In-Ear-hörlurar

Att Apples nya In-Ear-hörlurar är de bästa iPhone-hörlurarna som vi testat ter sig lite ironiskt med tanke på att de faktiskt inte säljs med officiellt iPhone-stöd. Det är inte heller ljudet som gör att de får denna utmärkelse av oss.

Låt oss förklara. Tittar vi på Apples webbsida så stödjer mikrofonen enbart senaste versionen av iPod nano, iPod och iPod touch. Musik får vi givetvis oavsett modell, iPod eller ej. Men ingenting nämns om iPhone men saken är den att mikrofonen fungerar alldeles ypperligt och även knappar för paus, play, ny eller föregående låt (Du vet väl att du numera kan klicka tre gånger på microfonknappen för att höra föregående låt?) samt svara och lägga på. Det som däremot inte stöds är volymknapparna, du kan alltså inte höja och sänka volymen på just iPhone med hjälp av hörlurarna.

Detta gör inte så mycket dock för utöver de vanliga hörlurarna som följer med så är dessa de enda där som vi testat som inte antingen går sönder nästan direkt eller har en tendens att få in mer ljud från omgivningen i mikrofonen än vad som faktiskt sägs. Äntligen slipper vi hålla upp mic-delen när vi springer runt på stan och pratar, för hur 2009 är det egentligen?

Det är också här de 695 kronorna som Apple tar är försvarbart. För när det kommer till ljudet hade vi önskat både något kraftigare bas och klarare ljud. De är absolut inte dåliga, det är bara det att det finns bättre åt båda hållen som dessutom är billigare men utan mic. De är så klart bättre än Apples standardlurar men är det endast bra ljud framför någonting annat du är ute efter och inte alls bryr dig om att kunna prata på språng, design eller märke så finns det absolut andra lurar som ger mer för pengarna.

Jämfört med gamla modellen av In-Ear-lurarna från Apple så har dessa den stora fördelen att de varken gör ont att använda eller trillar ur. Det är däremot fortfarande lite snålt med storlekarna som följer med och vi hade gärna sett ett par mindre versioner men det där är väldigt individuellt.

Att tänka på

Det följer med ett par extraskydd för membranen och de bör du inte tappa bort.

Kompatibilitet

Ljud: Alla enheter med ljudutgång. Mic: med tillhörande knappar: iPod nano 4 generationen, iPod classic 120 GB, iPod touch 2 generationen, iPhone. Volymknapparna fungerar inte på iPhone.

Uppdatering 09-06-10: Från och med iPhone 3G S så stöds även volym-knapparna på dessa hörlurar.

Pris: 695 kronor.
Produktens webbsida: apple.se
Betyg: 4/5.

Apples nya In-Ear-hörlurar Apples nya In-Ear-hörlurar Apples nya In-Ear

Uppdatering: Läs också vad jag tycker om dessa lurar efter fyra månaders användning.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!