by • 13 januari, 2015 • NyheterComments (1)501

Apple kniper andraplatsen på Flickr

Trots att Apple inte är någon kameratillverkare i traditionell mening har de under 2014 gått om Nikon och kniper andraplatsen på Flickr bakom Canon. Med 9,6 procent ligger de nu före Nikon på 9,3 procent men fortfarande bakom Canon på 13,4 procent. Även Samsung ökar till 5,6 procent och går om Sony som nu har 4,2 procent.

Flickr_2014_camera_ranking_1

Just iPhone har länge varit den populäraste kameran på Flickr men de hundratals modeller som Canon och Nikon har på listan har hittills gjort att de hållit utan. Tills nu då Nikon fått se sig slagen. Förmodligen är det bara en tidsfråga innan Apple kniper förstaplatsen.

Flickr_2014_camera_ranking_2

Vad gäller mobilkameror så har Apple de fyra första platserna och hela sju placeringar bland topp tio. Anmärkningsvärt är att iPhone 5s inte är med på listan och iPhone 6 endast nådde till plats sju.

  • iOS är överrepresenterad på Flickr jämfört med antalet sålda exemplar av enheterna i världen. Men det verkar inte alls så markerat nu som tidigare. Det kan bli mindre och mindre överrepresentation av iOS bland smartphones allteftersom användarna nöjer sig med iCloud, precis som Android-användarna använt SIN molnlösning – kanske snarare än Flickr – en längre tid.