Övrigt

Apple lanserar helt ny Mac mini

(OBS: Hela denna artikel är ett aprilskämt)

Efter en lång och dryg väntan har Apple nu till slut lanserat en ny modell av Mac mini som både fått ny utsida som skiljer sig markant och och insida som innehåller betydligt mer moderna kretsar. Dessutom har namnet ändrats och fått ett nytt suffix: “C”.

Inuti denn lilla skapelse hittar vi Intels Broadwell-chip som både bjuder på rappare kärnor och bättre integrerad grafik. Intel-chippet ger också möjlighet till Bluetooth Multi Threading (för att kunna ansluta fler trådlösa tillbehör samtidgt) och stöd för dubbla IR-sensorer. Som standard ingår 8GB RAM och en SSD-hårddisk på 256GB.

Som tillval finns dubbla hårddiskar (upp till 1TB SSD) och även Apples Fusion Drive som blandar både SSD och traditionell hårddisk.

På baksidan hittar vi fyra USB 3.0-portar, en HDMI-ingång, två Thunderbolt 2-ingångar samt en nätverksport. Precis som på Mac Pro lyser ikonerna vid portarna när Mac mini C roteras.

Instegsmodellen kostar 9 795 kronor, en liten höjning jämfört med förra modellen.

Mac mini C blå baksida

Designad som Mac Pro – fast platt

Att denna lansering dröjt så länge verkar onekligen ha varit på grund av att Apple velat utnyttja den tekniska grund som Mac Pro är utvecklad på – framförallt designen, som mer eller mindre är tagen från Apples flaggskepps-Mac.

Designmässigt är det mer eller mindre en hoptryckt Mac Pro Apple presenterar, lite som när Kalle Anka gör en meterhög stapel av mackor och sedan trycker ihop den till en lite mer behändig storlek.

Vidare fortsätter Jony Ive att gå loss på färger, och precis som med iPhone 5c kommer nya Mac mini i färgerna vit, svart, grön, blå och rosa/röd.

Mac mini C alla färger

 

Fler bilder och mer information på Apples webbsida. Den nya modellen finns att beställa direkt.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!