by • 25 maj, 2009 • NyheterComments (3)283

Apple och det kommande molnet

MobileMe

Enligt Macrumors funderar Apple på att bygga en gigantisk serverpark någonstans i North Carolina (detta på grund av att staten planerar stora skattesubventioner om så blir fallet). Om detta är sant är Apple onekligen seriösa med molntänket men frågan är vad man planerar utöver redan existerande MobileMe.

Apple har också iTunes Store som säkerligen kräver sin hårdvara men också iwork.com (beta) som känns lite bortglömt efter den initiella hypen. En stor sannolikhet är att kapaciteten som byggs är för just dessa tre tjänster men om vi tittar på vår önskelista har vi även en Spotify-liknande tjänst på iTunes Store. Tänk att kunna blanda iTunes organisationsmöjligheter och genius med Spotifys strömmande abonnemangsbaserad musik?

För en tid sedan gick det rykte om iTunes Unlimited som skulle göra just detta och det verkade vara tillräckligt substans i dessa rykten för att någonting var/är på väg att röra på sig i den riktningen men än så länge har vi inte sett något konkret att ta på.

Men det är klart, för stunden skulle det räcka med att vi kunde börja köpa TV-serier och filmer på iTunes Store även här i Sverige.

 • iTunes unlimited tycker jag verkar skitspännande om det nu är sant att det skall komma. Jag hoppas det.

 • Markus

  Skulle lätt villa köra iwork via webben, förutsatt att det inte är för dyrt.
  Själv är jag en extremt sällan-användare av ordbehandling och kalkyl, kanske en gång per månad uppdaterar jag mitt kalkylblad med aktier etc. Ofta lyckas jag tappa bort mina dokument under nån ominstallation så att ha de på nätet vore perfekt för mig.
  Nice att kunna komma åt sina dokument från var som hellst okså.
  Kan man köra från sin installerade iwork på mac:en hemma vore det helt lysande.

 • Jonas

  Markus: Har du testat Google Docs? Annars kan jag rekommendera http://www.google.com/docs, Word, Excel och Powerpoint allt online!