by • 26 januari, 2016 • NyheterComments (1)965

Apple redovisar det starkaste kvartalet någonsin

Apples har under tisdagskvällen redovisat för räkenskapsårets första kvartal (oktober-december, 2015) och det är föga förvånande ännu ett rekordkvartal, om än marginellt. Förutom att kvartalet innefattar den viktiga julhandeln ingår också nya produkter som iPhone 6s/6s Plus, nya Apple TV och iPad Pro i kvartalet som bör ha stärkt siffrorna vid sidan av övriga produkter.

Omsättningen för kvartalet slutade på 75,9 miljarder dollar med en vinst på 18,4 miljarder dollar – den högsta vinsten ett enskilt aktiebolag någonsin redovisat för ett enda kvartal. Jämför vi med samma kvartal förra året, då omsättningen var 74,6 miljarder och vinsten 18 miljarder, är det dock en marginell ökning.

Totalt såldes närmare 74,8 miljoner iPhone-enheter, 16,1 miljoner iPad-enheter och 5,3 miljoner Macar, jämfört med förra årets första kvartal där antalet sålda för respektive produktkategori slutade på 74,5 miljoner, 21,4 miljoner samt 5,5 miljoner enheter. Med andra ord fortsätter iPhone sälja riktigt bra, men marginellt bättre än samma period förra året, medan iPads dalande försäljning fortsätter i rask takt.

Inga siffror för Apple TV och Apple Watch

Det mest intressanta siffran att få reda på, antalet sålda Apple Watch-klockor, redovisas inte. Inte heller för Apple TV. Istället klumpas dessa produkter ihop med andra under rubriken ”Andra”. Denna kategori har dock ökat i antal sålda enheter med över 60%, till totalt 4,4 miljoner enheter.

I skrivande stund är AAPL till synes oberörd och ligger kvar och bubblar runt 100-dollarstrecket.

Den publika rapporten försäljningssiffror per produktkategori och region finns att läsa hos Apple (12).

  • Dan

    Med en så bra rapport så tycker jag att det är dags att aktierna stiger till tidigare rekordnivåer igen. Jag vill sälja. :)