by • 13 oktober, 2015 • NyheterComments (11)872

Apple släpper nytt magiskt tangentbord, trackpad och mus

Apple har släppt tre nya tillbehör i form av Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 och Magic Mouse 2. De har alla ny design jämfört med sina föregångare och har inbyggda uppladdningsbara litiumjonbatterier som gör att du slipper använda vanliga engångsbatterier.

Du behöver bara ansluta den medföljande Lightning till USB-kabeln till Lightning-porten på Apple-tillbehöret. En minuts laddning ger upp till en timmes användning. Och en full laddning tar inte mer än två timmar och räcker upp till en månad.

Magic Keyboard har nu enligt Apple 33 procent stabilare tangenter och en omgjord saxmekanism som ger effektivare tangentrörelser. Kombinerat med en ny, mer slimmad utformning ska de här förbättringarna göra att du enkelt och bekvämt kan skriva med precision.

Magic Mouse 2 är stabilare och lättare än föregångaren och har en förbättrad design som ska göra att den glider smidigare och följer dina rörelser bättre. Magic Trackpad 2 har Force Touch-teknik som gör det möjligt att trycka hårdare var som helst på den större ytan. Storleksmässigt är den 29 procent större än föregångaren.

Läs mer om tillbehören hos Apple.

 • Section

  Besviken på att det inte är något bakgrundsbelyst tangentbord.

 • Anders Dahlin

  1100 för ett tangentbord…kan nästan köpa en iPad som tangentbord istället.

 • ”33% stabilare tangenter” (!).

 • Per Fransson

  Nice!

 • knallle

  Det skulle vara kul att veta vad Apple menar med ‘stabila’

 • Jag har fått Magic Keyboard nu nu. Esc-tangenten är mycket större. Gamla symbolen för alt (option) är borta (snyft) och för första gången står det just ”option” (förutom ”alt”) på tangentbordet. Piltangenterna lite mer logiska i och med att vänster och höger är precis till vänster och höger (större) om upp och ner. Den här stabiliteten som talats om visar sig främst på stora tangenter, t ex caps lock, där man inte längre kan missa för att man tryckt ner långt ute på kanten. Vinkeln på tangentbordet känns ovan eftersom det är mycket mindre riktat mot mig och mer platt. jag tycker verkligen tangentbordet känns lättare att skriva på rent allmänt. Och det är ju fantastiskt i så fall.

  Beträffande Magic Trackpad 2, så gillar jag inte att den är så vit. Min iPad är så tydligt silver och tangentbordet är hjälpligt silver mellan (de vita) tangenterna. Men trackpaden är vit vit vit. Force touch eller 3D touch eller vad det heter vet jag ännu inte hur jag ska använda. Den kändes i början lite ”hal”, men det är nog en vanesak.

 • Zeth Palmgren

  Ärligt….vem fick hjärnsläpp när de designade den nya musen? Varför sätter man laddkontakten på undersidan så att det inte går att använda musen medan den laddas? Hade varit bättre att ha samma lösning som t ex Logitech och ha laddkontakten på fronten så att den funkar som en trådad mus medan man laddar.

 • B?kka

  Design kallas det. Apple gillar inte synliga portar.

 • B?kka

  Det betyder att tangenterna inte vobblar.

 • knallle

  Det antar jag också, men hur mäter man det och kommer fram till en att de vobblar 33% mindre? Har Apple definierat någon slags ”vobbel-koefficient”? Har de byggt en ändamålsenlig mätrigg?

  Kort sagt, det låter som en kul laboration att göra :)

 • Caps lock-tangenten ”missas” inte för att du trycker för långt ut på kanten. Det är en medveten ”miss” för att motverka aktivering av Caps Lock när man ”råkar” komma åt den. Jättesnabbt tryck på Caps Lock = systemet registrerar det som ett feltryck; normaltsnabbt tryck på Caps Lock = Caps Lock aktiveras.