by • 21 juni, 2015 • NyheterComments (3)911

Apple slutar sälja iPad mini

Apple har i tysthet plockat bort iPad mini från Apple Store och därmed säljs inte längre några iPads utan Retinaskärm. Detta gäller alltså den första generationens iPad mini som lanserades 2012 som fortsatt att säljas som instegsmodell med 16GB lagringsminne fram till nu. Modellen kommer dock att finnas kvar hos tredjeplats-försäljare tills lagren tar slut.

ipad_family

Apple fortsätter självklart att sälja iPad mini 2 och iPad mini 3 vilka båda har Retina-skärm på 2048 x 1536 pixlar och A7-processorer. Enda skillnaderna mellan modellerna är att iPad mini 3 har fingeravtrycksläsare och att guld finns som färgval. Att iPad mini försvinner innebär också att nu har alla kvarvarande iPad-modeller 64-bits-arkitektur.

Källa: 9to5Mac

 • Dan

  Det känns som en ganska logisk förändring. Det borde betyda att det är en ny mini-modell är på G tycker jag. (Fast det borde ju ändå komma en ny i höst. :) )

  Undrar vad som händer när nästa modell kommer, antingen 2:an eller 3:an borde försvinna då tycker jag…

 • Vad i hela friden skall de stoppa in i fyran undrar man ju då.

  Några teorier?

 • Dan

  Snabbare processor, mer internminne, tunnare och lättare tycker jag känns som självklarheter. Borde som minst klara av att köra alla nya funktioner som kommer i iOS 9. Samma specar som iPad Air 2 tycker jag borde vara rimligt, och kanske någon nymodighet från iPad Air 3 också… (iPad Air 3 är svårare att sia om tycker jag, bortsett från snabbare processor :) )