by • 11 oktober, 2015 • NyheterComments (1)905

Apple smyguppdaterar iPhone 6, 6 Plus och iPad Air 2

Någon gång efter presentationen av årets nya iPhone-modeller passade Apple på att i smyg uppgradera vissa befintliga iPhone- och iPad-modeller med stöd för den senaste Bluetooth-standarden, version 4.2. Modellerna som berörs är iPhone 6, iPhone 6 Plus och iPad Air 2, resterande mobila produkter från Apple ligger kvar på version 4.0, bortsett från senaste iPod touch som har version 4.1.

Nyheterna i Bluetooth 4.2, som släpptes i december 2014, är dels mindre effektförbrukning både vid användning och i vilande läge men också snabbare överföringshastigheter. Upp till 2,5 gånger högre överföringshastigheter kombinerat med upp till 10 gånger så hög kapacitet (mängden data som kan skyfflas samtidigt).

bt42ipadiphone6

Vad Apples syfte med att uppgradera fjolårets modeller är vet vi i nuläget inte, men antagligen har det med framtida produkter att göra.

Då Apple Watch har BT 4.0 bör i alla fall inte denna första Watch-generation vara anledningen till detta – kanske har Apple börjat lägga grunden till nästa Watch-generation som rimligtvis bör ha BT 4.2.

  • Dan

    Syftet kan vara så enkelt som att tillverkningskostnaden sjunker…