by • 1 september, 2010 • NyheterComments (6)312

Apple strömmar eventet LIVE!!

För första gången sedan 2003 kommer Apple strömma en keynote live. Förra gången var det QuickTime streaming, nu blir det i fullfjädrad HTML5-video.

Nyheten kommer mycket oväntat och väntas visa på vad som ansetts lite av en Helig Graal för HTML5-video, som av någon anledning inte ansetts kunna hantera live-händelser i någon vettig omfattning. Med tanke på Apples hype-stämpel kommer detta nog bli ett elddop värt namnet, och förhoppningsvis leverera en bättre upplevelse än Flash-strömmad video.

Enligt uppgift kommer Live-strömmen kräva iOS 3 eller Snow Leopard.

Steve startar prata kl 19:00 svensk tid. Förhoppningsvis har vi levererat en länk, och kanske lite mer info tills dess. Tills dess får ni nöja er med Apples lilla blurb.

 • CJE

  Stor nyhet! Återstår att se hur bra strömmen blir :)

 • Per Östling

  Spännande!

  Apple väger fördelar mot nackdelar och kommer på att om de streamar och gör det bra. Så kommer de inte ha problem med 500 wifi-stations i samma rum i framtiden. Nu är detta event väldigt ohajpat så det finns ju en chans att detta faktiskt kan komma att fungera också.

  Jag laddar upp med popcorn och min iPhone 4 i kväll och så håller vi tummarna för att de nya iPodarn blir en liten parantes och att huvudnyheten är helt nytt iTunes. För inte kan de prata i en hel timme om en ny Touch med FaceTime och en ny fyrkantig Nano?

  Visst 20 minuter… oj vad vi säljer bärbara enheter just nu. Sen 20 minuter nya iPodar. Resterande 20 minuter, demo av FaceTime och 15 olika spel till Touchen?

  Nej, det är det inte ens värt att bjuda in pressen till. Vad ska vi få se?

 • henriok

  Jag vill påpeka att HTML5 inte berättar något om format och codecs på videon och det är därför stödet är något begränsat. Apple kommer använda HTTP Live Streaming av MPEG4/H264-video och det verkar faktistk bara Mac OS X 10.6 med Safari 4 eller senare samt iOS 3 eller senare ha stöd för.

  QuickTime för Windows ska enligt uppgift inte ha stöd för det.

  HTTP Live streaming är en öppen standard så det är fritt fram för alla att implementera detta, men det är också en ny standard som Apple är pionjärer av.

 • Malte Lewan

  Det var inte många månader sedan som Steve Jobs sa att det var för dyrt, eller hur det var, att streama. eventen.

 • En liten fråga bara.
  Kommer ni att sända live med bilder direkt från presskonferensen eller kommer ni att sitta och kommentera det som händer?

  För jag har för mig att det brukar vara som så att det inte kommer video live utan att den filmen släpps dagen efter.

  Hur ligger det till?

 • planB

  Det är livestream, vad jag kan förstå.

  Och jag antar att det inte är en ensam Mac Mini Server som står för feed.