by • 25 januari, 2016 • NyheterComments (5)1072

Apple TV uppdateras med podcasts och stöd för iCloud-bildbibliotek (uppdaterad)

Nya betydligt mer kompetenta Apple TV-boxen släpptes helt klart med för många tillkortakommanden, och i takt med varje uppdatering rättar Apple till de missar som medvetet eller omedvetet existerade i lanseringsskedet.

Dagens uppdatering, som tar operativsystemet tvOS till version 9.1.1, innehåller framförallt Apples app för podcasts, som på svenska heter Podcaster. Många har väntat på denna app som först sågs i en betaversion för Apple TV, version 9.2.

En annan uppdatering hittar vi i nya beta-versionen av version 9.2. Utöver det vi redan fått se i tidigare betaversioner, som stöd för Bluetooth-tangentbord, möjlighet att skapa mappar för apparna samt en ny app-växlare, kommer denna version också aktivera full åtkomst av iCloud-bildbibliotek, inklusive stöd för Live Photos.

I nuvarande version kan du komma åt din bildström och delade album via Bilder-appen på Apple TV, men inget annat.

9to5Mac har en videogenomgång av de kommande 9.2-funktionerna (exklusive iCloud-bildbibliotek):

 • Fabian Ruben

  Funktionen att lägga appar i foldrar samt den nya alpväxlaren verkar inte dykt upp i dagens uppdatering. Kan vara bra att uppdatera artikeln om det, eftersom det nämns i videon också. Podcasterappen är väldigt trevlig dock!

 • Tycker nog att det stod ganska tydligt, och nu förhoppningsvis ännu tydligare, att det rör sig om en skarp version (9.1.1) och en kommande version (9.2). :)

 • Fabian Ruben

  Ah, i vanlig ordning är jag en idiot ;) jag kollade mest på videon och läste inte texten så noga ;)

 • Men du är fin ändå!

 • numbier

  Någon som vet hur det ser ut på fronten för appen iTunes Movie Trailer som fanns i tidigare APT? Saknar en bra trailerapp.