Övrigt

Apple uppdaterar Aperture, iPhoto, Safari och Java

Under tisdagskvällen skickade Apple ut nya versioner av Aperture, iPhoto Safari och Java som främst handlar om optimeringar och buggfixar. Bland nyheterna finner vi dock även en och annan ny funktion.

Safari och Java

Safari 6.0.4 Java

Safari släpptes i två olika versioner, en för OS X Lion och Mountain Lion (version 6.0.4) och en för det äldre operativsystemet OS X Snow Leopard (version 5.1.9). I båda versionerna finns en ny funktion i inställningarna som låter användare ange Java-inställningar för specifikt angivna webbsidor. De fyra valen består av:

  • Fråga innan användning
  • Blockera alltid
  • Tillåt
  • Tillåt alltid

Skillnaden mellan “Tillåt” och “Tillåt alltid” är att den förstnämnda byts till att blockera Java-tillägget när Apple pushar ut information om att en ny allvarlig säkerhetsbrist har hittats i den installerade Java-versionen.

Vid sidan av denna nya inställningspanel i Safari uppdaterades också Java-tillägget till en ny version med ökad säkerhet, pålitlighet samt kompatibilitet.

För dig som använder Java rekommenderas att du besöker Oracles webbsida och laddar ned Java 7 direkt från deras webbsida. Framtida uppdateringar sköts sedan via Java-tilläggets egna kontrollpanel.

Aperture och iPhoto

Nyheterna i Aperture 3.4.4 består enbart av åtgärdade buggar som härjat fritt i föregående version, medan iPhoto 9.4.3 också kommer med ett par Bildström-relaterade nyheter. Det går nu (äntligen) att radera bilder från Bildström genom att markera och dra bilder till papperskorgen i vänsterfältet. Apple har nu också lagt till möjligheten att redigera bilder i RAW-format som manuellt importerats till Bildström.

Alla uppdateringar finner du i Mac App Store om du har en Mac med OS X Mountain Lion. Macar med tidigare operativsystem uppdaterar som vanligt genom programuppdateraren som finns under Äpple-menyn.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!