Övrigt

Apple uppdaterar befintlig Mac mini-modell

Efter två år var det så dags för Apple att fräscha upp de interna komponenterna i Mac mini. Du som väntat på storslagna nyheter kommer dock bli besviken, även denna gång är det en modernisering av den befintliga modellen som Apple bjuder på.

Den uppdaterade Mac minin säljs i tre olika konfigurationer där alla tre innehåller fjärde generationens Intel Core-processorer med två kärnor. Valet av grafikprestanda står mellan integrerad Intel 5000 eller Intel Iris och medan den inkluderade hårddisken i de första två modellerna är mekaniska på 500-1000GB får du som köper den dyraste varianten en 1TB Fusion Drive-hårddisk.

Mac mini late 2014 specs Array

Instegsmodellen har en i5-processor som snurrar på 1,4 GHz, 4GB RAM och med den lite sämre grafikkretsen, medan modellen över är har en processor på 2,6 GHz, 8GB RAM och Intel Iris-grafik.

Alla dessa tre varianter på Mac mini går som vanligt att konfigurera efter smak, tycke och storlek på plånboken, men intressant nog finns det inget alternativ för att få en fyrkärnig i7-processor.

Utöver att nya Mac mini utrustats med två Thunderbolt 2-portar och blivit av med FireWire-porten är övriga anslutningsmöjligheter på baksidan är orörda. Däremot har Wi-Fi-chippet uppgraderats till att stödja den senaste standarden 802.11ac.

Inte längre uppgraderbar

Enligt Joacim Melin som grävt lite kring nya Mac mini kommer det inte längre går att uppgradera arbetsminnet själv. Inte heller stöd för att installera en andra hårddisk i chassit ska finnas. Array.se har inte ännu bekräftat dessa uppgifter.

Samtidigt visar en påstådd chattkonversation med Apples kundtjänst att det precis som vanligt kommer att gå att skruva upp botten på enheten och byta RAM själv.

Mac mini 2014 chatt kundtjänst

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!