by • 21 januari, 2009 • NyheterComments (7)514

Apple uppdaterar vita MacBook

MacBook

Apple har idag passat på att uppdatera vita MacBook, det vill säga de i plast. Ändringen som inte ännu syns hos Apple Store på nätet ger 2.0 GHz processor i stället för 2.1 Ghz. (det vill säga en minskning), 2 GB ramminne i stället för 1 GB och grafikkretsen 9400M som är betydligt bättre än den gamla.

Vi kan alltså anta att Apple inte har för avsikt att fasa ut denna modellen på ett tag. Macoteket listar den nya modellen på sin webbshop och precis som alla andra Apple Premium Resellers får de säkert in den i lager inom kort.

 • Robert

  varför gjorde apple denna uppdatering redan när nya macbook och macbook pro släpptes förra året? och vad kommer hända med priset på denna?

 • Mito

  Kan inte svara på varför, men butikerna kan inte lägga order förräns den 22:e Januari och dom börjar skeppas den 28:e Januari.
  Prisbilden för den uppdaterade vita macbook kommer ligga kvar på 9500:- medans den gamla vita modellen sänks med cirkus 500 spänn.

 • Jag trodde faktiskt att de skulle fasa ut den gamla macbooken men antagligen är den fortfarande så populär att det finns en marknad även för den.
  Själv funderar jag på att skaffa en bärbar mac och tycker att den vita är så snygg men jag tror nog ändå att det blir den nya i aluminium som jag kommer att satsa på.

 • Christer Karp

  Min fru har länge gått och suktat efter den vita, mest på grund av utseendet. Hon gillar inte alls de nya aluminium datorerna (d v s nya macbook). Prestandan har dock varit så där på gränsen, men nu tycker jag att Apple gjorde den nödvändiga skillnaden så att det blir värt att välja den datorn istället, om man nu gillar en helvit dator.

  Jag sitter själv med en helvit iMac 20″, den sista G5:an, och tycker själv att den är mer stilren och klassiskt tidlös än den nya iMacen. Själklart skulle jag mer än gärna uppgradera till den nya för prestandans skull. Det är skillnad med intel processorer idag. Jag kommer nog aldrig att installera Leopard eller högre på den här jag har idag.

  Sammanfattningsvis gillar jag alltså den nya uppgraderingen.

 • Pontus

  När de lanserade nya Macbooken i Oktober och de behöll den vita så trodde som Peter att det var en övergångs period. Det känns ju lite konstigt att de behåller en gammal modell. Det hade de aldrig gjort med tex. iPods. Det är väl troligtvis för det är en kassako för Apple. Verkar ju i och med denna uppgraderingen att de kommer sälja den ”gamla” macbooken ett bra tag till. Själv så köpte jag den nya Macbooken så fort den kom ut i premium resellers butikerna.

 • Ja antagligen är det som ni säger att det verkligen är en kassako och jag tror absolut att det var rätt val av Apple att fortsätta satsa på den.
  Jag tycker att den vita datorn kanske kan vara apples snyggaste dator genom tiderna. Den är riktigt stilren och snygg och nu kan den nog fortsätta sälja en hel del.

 • Michael

  Jag måste säga att jag är lite förvånad att denna modell fortfarande finns kvar. Men visst, faktum att den bland annat har firewire (antar jag) och har ett annordlunda utseende än ”unibody” MacBook (Pro) som faller olika personer olika i smak. Men att sänka processorhastigheten förstår jag inte, det skulle isåfall vara om dom har bytt ut moderkortet i denna modell till Nvidia´s styrkretsar? Märkligt är det iallafall,