by • 4 juni, 2010 • NyheterComments (6)350

Apple vill hjälpa HTML5-utvecklare

HTML5 showcase hos Apple.com

Steve Jobs och Apple pushar på HTML5-tåget som aldrig förr. Nu har man öppnat en sida där man ger exempel på hur det fungerar med video, ljud, bild, övergångar, typografi med mera.

Som många påpekat lägger vi ibland in flash-video här på Allt om Mac och att dessa inte fungerar på iPhone och iPad. Detta är en beklaglig verklighet så länge inte alla anpassat sig till den nya ljusa vackra framtiden. Dessbättre är det en hel del som också ha gjort det och som automatiskt erbjuder ett format som dessa enheter stödjer och dessa problem kommer bara att finnas i en övergångsfas.

 • John Eriksson

  Tycker det är bra att summera länkarna från en artikel längst ner så man slipper leta. inte så farligt på en sån här kort, men de finns ju längre…

 • Bobby

  Jag tycker det var riktigt dåligt att man bara kan komma åt HTML5-exemplena genom att ha Safari, varför låter de inte ens folk testa med andra browsers som t ex Chrome? Om det inte hade fungerat lika bra i Chrome som i Safari så är väl det bara kul för Apple, men att man inte ens ska kunna testa en ny webbstandard i alla browsers (oavsett resultat) är kasst.

 • Peter Esse

  @Bobby: Probleme tär väl detta: ”Not all browsers offer this support. But soon other modern browsers will take advantage of these same web standards — and the amazing things they enable web designers to do.”

 • henriok

  @Bobby: Ingen annan webbläsare klarar allt det som Apple visar och eftersom det är en demo av vad som i framtiden kommer funka för alla så är det vettigt att avlysa demon för webbläsare som inte klarar demot till 100%. Låt säga att någon med Firefox 3.6 hade kommit dit, som faktiskt klarar mycket, så hade den failat på en hel del ändå och då hade folk kanske trott att HTML5 är kasst.

 • CJE

  Inget nytt detta för de flesta av oss, men det finns annars nightly builds här:

  http://nightly.webkit.org/

  (om man vill åt ”senaste” versionen av renderingsmotorn)

 • CJE

  IE go to hell :)