by • 9 december, 2015 • NyheterComments (2)643

Apples Lightning-till-SD-kamerakortläsare fungerar nu med iPhone

Igår släppte Apple inte bara ett batteriskal till iPhone 6 utan också en ny Lightning-till-SD-kamerakortläsare. Den nya SD-kamerakortläsaren stöder dataöverföringshastigheter upp till USB 3 med iPad Pro medan övriga enheter får nöja sig med hastigheterna för USB-2.

Du kan importera vanliga bildfilformat som JPEG och RAW samt SD- och HD-video, inklusive H.264 och MPEG-4. I och med iOS 9.2 som släpptes igår fungerar SD-kamerakortläsare med iPhone 5 och senare modeller. Apple har sedan tidigare släppt en Lightning-till-SD-kamerakortläsare som numera också fungerar med iPhone och iPad men den är begränsad till hastigheterna för USB-2 på alla enheter.

För fotografer som vill fota med vanliga kameror och redigera på språng är detta en välkommen nyhet då de nu inte behöver ha med sig varken MacBook eller iPad. Dock märkligt att Apple inte låtit iPhone få denna funktion förrän nu då produkten funnits för iPad i flera år.

Lightning-till-SD-kamerakortläsare kostar 295 kronor i svenska Apple Store.

  • Det är faktiskt ännu konstigare än så. Det fanns en motsvarande produkt för gamla iPod Photo! Den är exteriört identisk med den första versionen av Camera Connection Kit (för gamla 30-pinnars-kontakten) men fungerade inte till iPhone/iPad.

    http://gizmodo.com/5505495/ipad-camera-connectors-are-just-time-traveling-ipod-camera-connectors

  • CekariYH

    Fan att dom inte kan göra så man kan koppla kameran som har HDMI-utgång direkt till paddan/mobilen. Har nu en RC skärm för att fota med men en padda har ju mycket bättre skärm etc. Så kallad tethering.