by • 19 april, 2010 • NyheterComments (19)247

Är detta nya iPhonen?

Jag var oerhört skeptisk när jag såg suddiga bilder på vad som sägs vara en prototyp av iPhone fjärde generationen. Men nu har Gizmodo tagit lite bättre bilder och visst verkar det som att det skulle kunna vara den riktiga.

Om detta är nya iPhonen är jag dock ganska övertygad om att det som idag känns lite väl ”Sony Ericsson” kommer att förändras.

Vi och resten av planeten kallar denna telefon iPhone 4G och med det menar vi fjärde generationens iPhone. Inte att den skulle stödja 4G-mobilnäten, det kommer den inte att göra.

Tack till Jan Erik Solem.

Uppdatering: Apple har nu skickat ett formellt brev till Gizmodo med frågan var de kan hämta upp sin prototyp.

 • Christian E

  Tja Peter!!! Tror du den nya Iphone 4G kommer att en kamera som klarar 720p?

  /Christian

 • henriok

  Jag skulle inte kalla den för iPhone 4G, utan för iPhone HD som tex MacNN gör.

  De generationsnamn som Apple använt innan för PowerMac och iPods har hetat ”G4”. Så.. iPhone 4, iPhone G4 eller iPhone HD. Det är mitt råd.
  Eller varför inte iPhone A4 ;) om den innehåller samma processor som iPad vilket är sannolikt.

 • Julian

  Väldigt besviken om detta är nya iPhone. Fulare sak får man ju leta efter, ser platt och hård och alldeles för svart ut.
  Ser med andra ord riktigt trist ut. Apple kom igen nu förfan, gör om, gör rätt

 • Peter Esse

  Julian: Du skall nog inte ta till svordomar innan telefonen faktiskt är presenterad av Apple :)

 • Peter Esse

  @Henriok: Poäng där. Personligen så tror jag starkt på iPhone HD, även om just HD-termen är gaaaanska så uttjatad vid det här laget.

 • Oscar Kraemer

  Jag tror ändå inte att det är den slutliga produkten: oenhetlig aluminium kropp, skruvar, (utbytbart batteri som det påstod någonstans). Det strider mot de praxis Apple har. Möjligen kan det vara en test version. Personligen tycker jag att den är fulare än föregångaren men utseendet kan förbättras. Utseende påminner mer om de övriga Mac produkterna än vad iphone gör i dagsläget; vilket är intressant men gränsen mellan ”Zirkoniumet” och aluminiumet ser väldigt väldigt dåligt ut. Jag är även skeptisk till de runda knapparna, visserligen är jag även skeptisk till on/off knappen på Apples blåtand tangentbord.

  Jag tror att den bara kommer att heta iPhone utan några tecken i slutet.

 • Niklas Edwall

  Riktigt snygg! Jag hoppas verkligen att det är så den kommer att se ut. Den känns fräsch och stilren.

 • Rolf Norlén

  Men varför kan de inte visa upp en video på denna iPhone påslagen ”in action” så att säga??

 • István Z

  Kanske iPhone 3GP Där P står för Photo…

 • Adam Jansson

  Jag håller fast vid mitt tidigare yttrande… designen ser ut som om den kommer från Sony-Ericsson och inte Apple…

  Jag hoppas innerligt att den nya iPhonen ser annorlunda ut när den väl kommer.

 • henriok

  Rolf: De råkade slå på den och då fjärrförstörde Apple den (Listiga tjuvar :rolleyes:). Så nu kan de inte starta den längre. Allt de kommer till är skärmen där den säger att man ska stoppa in den i iTunes. Men det räcker för att se att skärmen är betydligt mer högupplöst än nuvarande iPhone. Precis som Daring Fireball förutspått.

 • Niklas Edwall

  Smaken är som baken. Jag hoppas verkligen att det är den slutliga produkten vi ser.
  @ Rolf Norlén: därför att, om det nu är sant allt som sagts, det är en iPhone som har förlagts av någon anställd på Apple. Denne har då rapporterat in det till Apple som fjärr-deaktiverat den. Det sägs att den startar, men bara i återställningsläge och då det är en modell som inte finns på marknaden ännu finns ingen firmware till den. Så det går det inte att få igång den.

 • Per Östling

  Jag är 100% övertygad. Detta är en iPhone-prototyp från Apple. Därmed inte sagt att det är så den ser ut när den släpps.

  Vad jag mest ogillar med designen är att glaset på framsidan ser ut att vara betydligt mer utsatt än tidigare. Tappa denna i golvet och risken för att glaset ryker all världens väg är ganska överhängande, tycker jag det ser ut som.

 • Jessica Hanmeier

  Förstår inte de som klagar på 3G:s skålformade baksida, den ligger jätteskönt i handen och jag kan hålla i min iPhone i timmar i sträck. 2G var i jämförelse platt och oergonomisk. Nu ska det alltså vara hårda kanter också? Så Sony Ericsson…

 • Andreas Nilsson

  Är man en inbiten PSP, Nintendo fanboy så är det ju klart svidande att höra att Apple kör över all som en bulldozer :) Men det är ju bara gilla läget.
  Längtar redan efter de stora peka klicka spelen!!

 • nils

  Bra video med rörliga filmsnuttar finns på http://www.youtube.com/watch?v=Lb-ggC8Z5i0&feature=youtube_gdata
  Var väldigt tveksam till en början men efter att sett videon ser den rätt nice ut, speciellt den blanka baksidan. De går ju dock isåfall från den rundade baksidan på 3G och 3GS (och även iPad) och det trodde jag inte de skulle. Något som också talar emot denna design är skruvarna på botten vid dockkontakten samt de tre skarvarna i den omgivamde metallen. Känns inte som apples detaljkänsla riktigt. Speciellt inte efter att de släppt iPad som inte har en enda skruv eller onödig skarv. Övergången mellan skärmen och aluminiumskalet på iPaden är verkligen snyggt gjort. .

  På videon ovan säger han också att den har stöd för flash vilket jag inte förstår varför apple skulle göra en helomvändning om. Känns väldigt osannolikt. Hur kan de förresten se att den har stöd för det?

  Men den verkar ju iaf komma från apple eftersom de vill ha tillbaka den, den uppenbarligen funkade innan den låstes genom remote wipe och deras dissektion av den visar att det verkar vara apples konstruktion.
  Kanske är det bara temporärt skal för ett prov-ex som skall testas i vardagen och att vi får se en annan design till sommaren. Den som lever får se. :-)

 • nils

  Det som ju iofs är lite konstigt är ju vem som tappade den. Gray Powell , en 23-årig programmerare på Apple. Alltså inte direkt en högt uppsatt person. Frågan är ju om han fått iPhonen av Apple och ännu mer om han fått tillåtelse att ta med den ut? Känns högst tveksamt.
  Svårt att säga om det talar för eller emot att detta skulle vara den riktiga iPhone 4/HD?

 • Pingback: Allt om Mac — Blog — Jon Stewart tycker till om Gizmodo-affären()

 • Pingback: Scary Mary- en blogg om IT, datorer, mobiltelefoner och mjukvara » Blog Archive » Nya iPhone 4G/HD avslöjad!?!()